Kezdőlap Tőzsde A Mozilla Firefox miatt jobban mehet a Yahoonak?

A Mozilla Firefox miatt jobban mehet a Yahoonak?

-

Az utóbbi másfél hónapban mintha csak a NASA lőtte volna ki, úgy emelkedett a Yahoo részvény árfolyama. Közel 30%-ot tudott emelkedni. Az okokat már leírtuk korábban (itt, ittitt és itt), és számításunk be is jött. Nemcsak az Alibaba részedése miatt növekedett, hanem a piaci várakozások is egyre nagyobbak a céggel kapcsolatban, ami felhajtja az árat.

Firefox
A Mozilla Firefox 10 év után megválik a Google-től, vagyis az alapértelmezett kereső a böngészőben már nem a nagy keresőóriás lesz, hanem a Yahoo. A Google évente 100 millió dollárt fizetett a jelenlétért, de a Chrome böngésző miatt sem indokolt tovább az együttműködés. A Yahoo ugyanúgy fizetni fog ezért a szolgáltatásért, igaz az összeget eddig nem hozták nyilvánosságra. Azért is jó a Yahoonak, mert akik Firefoxot használnak, nagy részük nem fogja lecserélni (manuálisan) a Google keresőre a beállításokban, így nőhet a piaci részesedése.

Mennyi a reális árfolyam a Yahoonak? Meddig mehet még?
Az árfolyam, még mindig alacsony szinten van, igaz a vásárláson gondolkodóknak egy kis kivárás segíthet, mivel korrekció elképzelhető (így még jobb áron vásárolhatunk). A nagyobb befektetési cégek elemzői 60 dollárra várják az elkövetkező időszakban, ami további 15%-os emelkedés. Igaz nem szeretjük összehasonlítani folyton a P/E rátákat (egy részvényre jutó eredmény), de a Yahoo a 6,82-es rátával a szektor többi cégéhez képest is alacsony, ami jelentheti azt is, hogy olcsó a részvény, tehát még van bent potenciál. Véleményem szerint a Yahoo újra feltámad. A részvényárfolyam köszönhetőben például az Alibaba részesedésnek, akár 100 dollár közelébe is mehet 1-2 éven belül.

yahoo_nov

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek