A Mozilla Firefox miatt jobban mehet a Yahoonak?

Az utóbbi másfél hónapban mintha csak a NASA lőtte volna ki, úgy emelkedett a Yahoo részvény árfolyama. Közel 30%-ot tudott emelkedni. Az okokat már leírtuk korábban (itt, ittitt és itt), és számításunk be is jött. Nemcsak az Alibaba részedése miatt növekedett, hanem a piaci várakozások is egyre nagyobbak a céggel kapcsolatban, ami felhajtja az árat.

Firefox
A Mozilla Firefox 10 év után megválik a Google-től, vagyis az alapértelmezett kereső a böngészőben már nem a nagy keresőóriás lesz, hanem a Yahoo. A Google évente 100 millió dollárt fizetett a jelenlétért, de a Chrome böngésző miatt sem indokolt tovább az együttműködés. A Yahoo ugyanúgy fizetni fog ezért a szolgáltatásért, igaz az összeget eddig nem hozták nyilvánosságra. Azért is jó a Yahoonak, mert akik Firefoxot használnak, nagy részük nem fogja lecserélni (manuálisan) a Google keresőre a beállításokban, így nőhet a piaci részesedése.

Mennyi a reális árfolyam a Yahoonak? Meddig mehet még?
Az árfolyam, még mindig alacsony szinten van, igaz a vásárláson gondolkodóknak egy kis kivárás segíthet, mivel korrekció elképzelhető (így még jobb áron vásárolhatunk). A nagyobb befektetési cégek elemzői 60 dollárra várják az elkövetkező időszakban, ami további 15%-os emelkedés. Igaz nem szeretjük összehasonlítani folyton a P/E rátákat (egy részvényre jutó eredmény), de a Yahoo a 6,82-es rátával a szektor többi cégéhez képest is alacsony, ami jelentheti azt is, hogy olcsó a részvény, tehát még van bent potenciál. Véleményem szerint a Yahoo újra feltámad. A részvényárfolyam köszönhetőben például az Alibaba részesedésnek, akár 100 dollár közelébe is mehet 1-2 éven belül.

yahoo_nov

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!