A német autógyártók megveszik a Nokia térkép üzletágát 3,2 milliárd dollárért

A Reuters értesülése szerint a német autógyártók és a Nokia közötti tárgyalások hamarosan a végére érnek, az autógyárak a Nokia térkép üzletágát szeretnék megvásárolni. Az ár még nem végleges, de közel 3,2 milliárd dollárért vásárolhatják meg.

Az Audi, BMW és a Daimler vezetői is felismerték, hogy a technológiai cégek erősen versenyhelyzetet teremtenek, főleg az önvezető autók terén, A fejlesztésekhez tehát minden lehetőséget meg kell ragadniuk, és a Nokia technológiája elengedhetetlen ehhez. Az ajánlattevők között egyes értesülések szerint még az Uber is ott volt. Tehát látszik, hogy a Nokia terméke igenis kell a cégeknek.

Ez a hír már júliusban kiderült, de csak hétvégén lehetett hallani pontosabb számokat. A Nokia árfolyamát is meglökheti. A piaci kapitalizációjának közel 12%-át teszi ki a 3,2 milliárd dolláros ár, vagyis a térkép üzletágának jelenlegi ajánlati ára.

A Nokia szépen lassan átalakítja a profilját. A virtuális valóság termékek piacára is fejleszt. Tehát, a céget nem temetni kell, hanem figyelni a változásokat a cég profiljában. Az árfolyama is pont jó szinten van. És trendforduló elé nézhet, vagyis árfolyam emelkedésre számíthatunk. 6,3 dollár alatt nem érdemes vásárolni, sőt tartani sem a részvényt, felette viszont jó vétel. Az elkövetkező időszakban újra megközelítheti a 8,5 dollárt, ami 20% profittal kecsegtet minket, csupán 10% kockázattal.

Nokia részvény elemzés - finviz.com
Nokia részvény elemzés – finviz.com
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!