A német autógyártók megveszik a Nokia térkép üzletágát 3,2 milliárd dollárért

A Reuters értesülése szerint a német autógyártók és a Nokia közötti tárgyalások hamarosan a végére érnek, az autógyárak a Nokia térkép üzletágát szeretnék megvásárolni. Az ár még nem végleges, de közel 3,2 milliárd dollárért vásárolhatják meg.

Az Audi, BMW és a Daimler vezetői is felismerték, hogy a technológiai cégek erősen versenyhelyzetet teremtenek, főleg az önvezető autók terén, A fejlesztésekhez tehát minden lehetőséget meg kell ragadniuk, és a Nokia technológiája elengedhetetlen ehhez. Az ajánlattevők között egyes értesülések szerint még az Uber is ott volt. Tehát látszik, hogy a Nokia terméke igenis kell a cégeknek.

Ez a hír már júliusban kiderült, de csak hétvégén lehetett hallani pontosabb számokat. A Nokia árfolyamát is meglökheti. A piaci kapitalizációjának közel 12%-át teszi ki a 3,2 milliárd dolláros ár, vagyis a térkép üzletágának jelenlegi ajánlati ára.

A Nokia szépen lassan átalakítja a profilját. A virtuális valóság termékek piacára is fejleszt. Tehát, a céget nem temetni kell, hanem figyelni a változásokat a cég profiljában. Az árfolyama is pont jó szinten van. És trendforduló elé nézhet, vagyis árfolyam emelkedésre számíthatunk. 6,3 dollár alatt nem érdemes vásárolni, sőt tartani sem a részvényt, felette viszont jó vétel. Az elkövetkező időszakban újra megközelítheti a 8,5 dollárt, ami 20% profittal kecsegtet minket, csupán 10% kockázattal.

Nokia részvény elemzés - finviz.com
Nokia részvény elemzés – finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!