Kezdőlap Tőzsde A Netflix hamarosan itthon is elérhető lesz?

A Netflix hamarosan itthon is elérhető lesz?

-

Tavaly ősszel indult a Netflix (online Tv) Németországban és Franciaországban (és több európai országban is), most pedig újabb európai országokban lesz elérhető. Októberig Olaszország, Spanyolország és Portugália is becsatlakozik a Netflix szolgáltatásába. Így már közel 50 országban elérhető az online Tv szolgáltatásuk. 2016 végére pedig szeretnék azt, hogy 200 országban elérhető legyen a rendszer. Mikor jön hazánkba?

Az előbb említett dátumba valószínűleg mi is beleférünk, és 2016 végére már mi is használhatjuk a Netflixet. Keresztbe is tehet majd a kábelcsatornáknak is, mivel havonta 2500 Ft-ért rengeteg filmet, sorozatot nézhetsz.  Az érdekes viszont, hogy itthon se annyira jó a gazdasági helyzet, mégis pont Olaszország, Spanyolország és Portugália élvez előnyt most, pedig ott még nagyobb a munkanélküliségi ráta, mint itthon.  A cégnek viszont elég költséges a terjeszkedés, tavaly óta duplájára nőtt a Netflix vesztesége.

Nézz rá a grafikonjára! Láthatod, hogy olyan, mint egy hullámvasút. Veszélyes rá felülni? Jelenleg igen. Maga a Netflix egy jó cég, 60 millió felhasználója van (ebből 40 millió az USA-ban), de jelenleg a terjeszkedés miatt nem látszik teljesen, hogy később megfelelő profitot tudna felmutatni. A várakozások felhajtják az árfolyamot, ez látszik. Viszont ilyen áron csak a hülyék vásárolnak már. Ellenben a forgalom alacsony, szóval ezek a hülyék lehet kevesebben vannak?  (cikk folytatódik a grafikon alatt)

Netflix részvény elemzés  - finviz.com
Netflix részvény elemzés – finviz.com

Most ebbe nem szabad belenyúlni, érdemes megvárni egy nagyobb korrekciót. 400-500 dollár között már volt egy kisebb oldalazás, tehát érdemes megvárni míg 500 közelébe esik az árfolyam. Az elemzők 700-720 dollár közé várják. A kockázat viszont magas. Így a kivárás taktikája jó lehet.

A piac sem másabb ennél a részvénynél, a várakozások mozgatják a részvényeket, tehát ezt a részvényt is. A Netflix már sorozatokat is készít, így megfogja a piac minden oldalát. A részvénybe nagy a potenciál, csak nem ilyen árszinten.

fotó: Netflix
Forrás: Netflix, Marketwatch, 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek