A Netflix hamarosan itthon is elérhető lesz?

Tavaly ősszel indult a Netflix (online Tv) Németországban és Franciaországban (és több európai országban is), most pedig újabb európai országokban lesz elérhető. Októberig Olaszország, Spanyolország és Portugália is becsatlakozik a Netflix szolgáltatásába. Így már közel 50 országban elérhető az online Tv szolgáltatásuk. 2016 végére pedig szeretnék azt, hogy 200 országban elérhető legyen a rendszer. Mikor jön hazánkba?

Az előbb említett dátumba valószínűleg mi is beleférünk, és 2016 végére már mi is használhatjuk a Netflixet. Keresztbe is tehet majd a kábelcsatornáknak is, mivel havonta 2500 Ft-ért rengeteg filmet, sorozatot nézhetsz.  Az érdekes viszont, hogy itthon se annyira jó a gazdasági helyzet, mégis pont Olaszország, Spanyolország és Portugália élvez előnyt most, pedig ott még nagyobb a munkanélküliségi ráta, mint itthon.  A cégnek viszont elég költséges a terjeszkedés, tavaly óta duplájára nőtt a Netflix vesztesége.

Nézz rá a grafikonjára! Láthatod, hogy olyan, mint egy hullámvasút. Veszélyes rá felülni? Jelenleg igen. Maga a Netflix egy jó cég, 60 millió felhasználója van (ebből 40 millió az USA-ban), de jelenleg a terjeszkedés miatt nem látszik teljesen, hogy később megfelelő profitot tudna felmutatni. A várakozások felhajtják az árfolyamot, ez látszik. Viszont ilyen áron csak a hülyék vásárolnak már. Ellenben a forgalom alacsony, szóval ezek a hülyék lehet kevesebben vannak?  (cikk folytatódik a grafikon alatt)

Netflix részvény elemzés  - finviz.com
Netflix részvény elemzés – finviz.com

Most ebbe nem szabad belenyúlni, érdemes megvárni egy nagyobb korrekciót. 400-500 dollár között már volt egy kisebb oldalazás, tehát érdemes megvárni míg 500 közelébe esik az árfolyam. Az elemzők 700-720 dollár közé várják. A kockázat viszont magas. Így a kivárás taktikája jó lehet.

A piac sem másabb ennél a részvénynél, a várakozások mozgatják a részvényeket, tehát ezt a részvényt is. A Netflix már sorozatokat is készít, így megfogja a piac minden oldalát. A részvénybe nagy a potenciál, csak nem ilyen árszinten.

fotó: Netflix
Forrás: Netflix, Marketwatch, 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!