A Nokia újra magára találhat

A Nokia árfolyama az elmúlt években mélypontra esett. Már elkezdett kikecmeregni, most már mondhatjuk, hogy stabilabb az árfolyama.
Ez a finn cég a mobil piacon nagyon régóta ott van az élmezőnyben. A kisebb telefonok piacán pedig eddig szinte egyeduralkodó volt (most már a Samsung is gyárt alsóbb kategóriás telefonokat, melyekkel könnyebben versenybe szállhat).
A Lumnia okostelefonok viszont jól fogynak, és véleményem szerint ez a negyedév jó lesz a vállalatnak
Minden cég életében jöhet lejtő, én úgy gondolom a Nokia az elkövetkező években úja magára talál, hiszen a piaca megvan, a márka még mindig erős.
A feltörekvő országokban – itt például Indiára, afrikai országokra gondolok – az emberek már régóta többségében Nokiát használnak, és főleg alsókategóriás telefonokat. Nemsokára ott is több okostelefon fogy fogyni, és a vásárlók a Nokiát ismerik a legjobban, azt is fogják választani.
Több elemző is a mostani 7,3 dolláros árfolyamot túl alacsonynak tartja, és sokan már ebben az évben várják, hogy elérje akár a 10 dolláros árfolyamot.
Én csak abba gondolok bele, hogy ha részvényes vagyok, akkor igenis szeretnék a Nokia tulajdonosa lenni, mert egy tőkeerős cég, akik gyorsan tudnak váltani, és akár egy piacot megszerezni. Mindenki tegye fel magának a kérdést: Jó lenne, ha Nokia tulajdonos lennék? A Microsoft már lépett helyettünk, ő bevásárolta magát és tulajdonosa lett a cégnek
Az árfolyamát láthatjuk az alábbi ábrán, látszik az utóbbi időben a forgalom nagyon megnőtt, ez jó jel számunkra. Régebben volt az árfolyam 60 dolláron is, remélem az elkövetkező 5-10 évben újra fel tud kapaszkodni erre a szintre.
A részvényt a BÉT-en is jegyszik, így sok brókercégnél, akár forintban is hozzá juthatunk. 1630 Ft jelenleg az árfolyama.

nok_arfolyam

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!