KezdőlapTőzsdeA Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!

A Pokemon Go-ból több magyar is hasznot akar húzni. Ezt figyeld!

-

Mivel többen látják, hogy nagyon népszerű a Pokemon Go játék, így sokan szeretnék ebből hasznot is húzni. Ilyen esetben azonnal látható, hogy elindulnak a domain bejegyzések, sőt az egyes projekteket még a média is felkapta. De van itt valami, amit ezek a nyerészkedők nem akarnak tudomásul venni. Először nézd meg ezt a képet, amin láthatóak a domain bejegyzések.

Ezek a frissen bejegyzett domainek, amik a Pokemon Go-hoz köthetők. A kép alatt folytatom!

Fotó: Domain bejegyzés várólista - domain.hu http://www.domain.hu/domain/varolista/abc.html
Fotó: Domain bejegyzés várólista – domain.hu http://www.domain.hu/domain/varolista/abc.html

Jogdíj, névhasználat…

Az előbb említett szavak valahogy nem jutnak eszükbe azoknak az embereknek, akik valamilyen módon hasznot akarnak húzni a Pokemon Go örületből, és erre kis bizniszt építenek. A jogtulajdonos (részben a Nintendo) igényt tarthat egyrészt a domainra, és még perelhet is. Mivel ez egy globálisan elérhető, és terjeszkedő applikáció, így minden, ami szorosan kapcsolódik hozzá, azt kockázatos beregisztráltatni (domain esetében).

Volt itt aki, pl. “Pokemoon és Goo Taxiztatás” néven indított FB oldalt, és még sikerült résztvevőket is bevonnia. A játékosokat fuvarozta ide-oda. Gondolta picit módosítja a nevet és már nem is kellene jogdíjat fizetni. A legviccesebb, hogy lecsapott rá több média oldal is, és írtak róla. No azóta a srác megváltoztatta az oldal nevét is (szerzett 800 ingyen lájkot), és nem érhetők el a régi feliratok (csak a vélemények).

Összefoglalva

Mindig figyelj az ilyen védjegyekre, jogdíjakra…, mert csak úgy egy nagy márka sikerét nem tudod meglovagolni. Tudsz kérni tőlük információt, hogy mennyit kell fizetni a névhasználatért… Vedd fel velük a kapcsolatot, az a legegyszerűbb. A védjegyekről már írtam a Minner.hu -n, ide kattintva elolvashatod >>> Félsz, hogy ellopják az ötleted, terméked, céged nevét, szlogenjét? Mit kell tudni a szabadalmakról?

És, ha már a domain bejegyzésnél tartunk, ez a cikk érdekelhet:
Itt csekkold/ellenőrizd a domain neved!

Fotó: Wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek