A Potzak startup tőkebevonása a Tőkeportálon keresztül. Kisbefektetőként is lehetőségünk van befektetni [podcast]

Már Magyarországon is adott a lehetőség a startupok, vállalkozások előtt, hogy tőkét vonjanak be kisbefektetőktől, közösségi finanszírozás által. A Tőkeportálon keresztül érhető el ez a lehetőség, ahol is a startupok meghirdethetik tőkegyűjtő kampányukat. A befektetők, kisbefektetők pedig az oldalon keresztül tudnak befektetni a cégekbe, és tulajdonrészt szerezhetnek a sikeres kampányok után. A Potzak startupon keresztül bepillantást nyerhetünk ebbe a tőkegyűjtésbe (az alapítókkal beszéltem), és nem mellesleg én is befektettem ebbe a startupba a Tőkeportálon keresztül.

A podcast

Spotify-on ide kattintva éred el, Apple Podcastban itt , vagy beágyazva itt:

A podcast leirata, rövid vázlata

A Potzak a Tőkeportálon keresztül gyűjt tőkét, és a kisbefektetők részesedést kapnak a tőkéjükért cserébe a Potzak.org Zrt.-ből.

A probléma / megoldás, a vállalkozást ezt csinálja: A Potzak vállalkozás egy online kezeléscsomagot ad a szétnyílt hasizom legyőzésére (kismamáknak). A szétnyílt hasizom az anyák 50-70%-át érintő egyészségügyi állapot, amire jelenleg nem létezik megfelelő, orvosi eljárásrend.

Ide kattintva egyből a Tőkeportálon található Potzak kampányon találjuk magunkat, tovább részleteket találsz, és itt tudod elindítani a befektetési folyamatot (mindezt teljesen online).

Cél a nemzetközi piac? Ahogy a startupok esetében, úgy a Potzaknál is cél a nemzetközi megjelenés. Ahogy láthattuk már egy korábbi cikkünkben, és a kampányoldalukon is, vannak versenytársak. Utóbbi előny is, hiszen látjuk, van piaca a terméknek. Itthon 10 000 forintot fizet egy felhasználó a gyakorlatok hozzáféréséért, míg ez nemzetközi piacon 38 000 forint.

Mire kell a tőke? Az applikációt szeretnék még jobb funkciókkal ellátni, ami lehetővé teszi, hogy ne csak Magyarországon induljanak el.

Mire számíthat egy befektető, cél-e a felvásárlás? Az alapítók 3-5 éves távlatban látják azt, hogy egy potenciális felvásárlás elég kerülhessenek. Ez a befektetőknek egy többszörös megtérülést jelentene.

Ez egy applikáció, videógyakorlatok vannak rajta. Nem tudja kikerülni a fogyasztó? Nem jut hozzá máshol? Dr. Bajzik Éva az egyik alapító mondta el, hogy természetesen máshol is elérhető, de összegyűjteni minden információt és gyakorlatot már hosszabb idő, amire nem biztos hogy ideje van a célcsoportnak (főleg kismama), és az applikáció ad egy fajta plusz motivációt a teljesítéshez. Az Potzak első verziójának megjelenésekor látható volt, hogy van igény rá, rövid idő alatt több ezren töltötték le.

Hallgasd meg a teljes adást!

A Tőkeportál ad egy platformot, hogy sokkal könnyebben tudjanak a kisbefektetők egy vállalkozás, startup sikereiben részt venni, vagyis tulajdonost szerezhessenek. Az előző cikkben bemutattam lépésről lépésre, hogy én hogyan fektettem be, továbbá ezzel kapcsolatos cikkeket is ide belinkelem:

Fotó: Envato License

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek