A Potzak startup tőkebevonása a Tőkeportálon keresztül. Kisbefektetőként is lehetőségünk van befektetni [podcast]

Dátum

Megosztás

Már Magyarországon is adott a lehetőség a startupok, vállalkozások előtt, hogy tőkét vonjanak be kisbefektetőktől, közösségi finanszírozás által. A Tőkeportálon keresztül érhető el ez a lehetőség, ahol is a startupok meghirdethetik tőkegyűjtő kampányukat. A befektetők, kisbefektetők pedig az oldalon keresztül tudnak befektetni a cégekbe, és tulajdonrészt szerezhetnek a sikeres kampányok után. A Potzak startupon keresztül bepillantást nyerhetünk ebbe a tőkegyűjtésbe (az alapítókkal beszéltem), és nem mellesleg én is befektettem ebbe a startupba a Tőkeportálon keresztül.

A podcast

Spotify-on ide kattintva éred el, Apple Podcastban itt , vagy beágyazva itt:

A podcast leirata, rövid vázlata

A Potzak a Tőkeportálon keresztül gyűjt tőkét, és a kisbefektetők részesedést kapnak a tőkéjükért cserébe a Potzak.org Zrt.-ből.

A probléma / megoldás, a vállalkozást ezt csinálja: A Potzak vállalkozás egy online kezeléscsomagot ad a szétnyílt hasizom legyőzésére (kismamáknak). A szétnyílt hasizom az anyák 50-70%-át érintő egyészségügyi állapot, amire jelenleg nem létezik megfelelő, orvosi eljárásrend.

Ide kattintva egyből a Tőkeportálon található Potzak kampányon találjuk magunkat, tovább részleteket találsz, és itt tudod elindítani a befektetési folyamatot (mindezt teljesen online).

Cél a nemzetközi piac? Ahogy a startupok esetében, úgy a Potzaknál is cél a nemzetközi megjelenés. Ahogy láthattuk már egy korábbi cikkünkben, és a kampányoldalukon is, vannak versenytársak. Utóbbi előny is, hiszen látjuk, van piaca a terméknek. Itthon 10 000 forintot fizet egy felhasználó a gyakorlatok hozzáféréséért, míg ez nemzetközi piacon 38 000 forint.

Mire kell a tőke? Az applikációt szeretnék még jobb funkciókkal ellátni, ami lehetővé teszi, hogy ne csak Magyarországon induljanak el.

Mire számíthat egy befektető, cél-e a felvásárlás? Az alapítók 3-5 éves távlatban látják azt, hogy egy potenciális felvásárlás elég kerülhessenek. Ez a befektetőknek egy többszörös megtérülést jelentene.

Ez egy applikáció, videógyakorlatok vannak rajta. Nem tudja kikerülni a fogyasztó? Nem jut hozzá máshol? Dr. Bajzik Éva az egyik alapító mondta el, hogy természetesen máshol is elérhető, de összegyűjteni minden információt és gyakorlatot már hosszabb idő, amire nem biztos hogy ideje van a célcsoportnak (főleg kismama), és az applikáció ad egy fajta plusz motivációt a teljesítéshez. Az Potzak első verziójának megjelenésekor látható volt, hogy van igény rá, rövid idő alatt több ezren töltötték le.

Hallgasd meg a teljes adást!

A Tőkeportál ad egy platformot, hogy sokkal könnyebben tudjanak a kisbefektetők egy vállalkozás, startup sikereiben részt venni, vagyis tulajdonost szerezhessenek. Az előző cikkben bemutattam lépésről lépésre, hogy én hogyan fektettem be, továbbá ezzel kapcsolatos cikkeket is ide belinkelem:

Fotó: Envato License

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!