Kismama piac, digitalizáció, problémamegoldás. Hol írjam alá? Üzleti lehetőség kisbefektetőknek is

Magyarországon is már elérhető speciális közösségi finanszírozó megoldásnak köszönhetően a vállalkozások úgy gyűjthetnek pénzt, tőkét befektetőktől, hogy közben tulajdonrészt is adnak nekik. A Tőkeportál adja nekünk ezt a platformot, ő köt össze a befektetőt a tőkét gyűjtő vállalkozással. És most itt egy forró lehetőség: a Potzak nevű vállalkozásba fektethetünk be, akik igazán jó megoldást nyújtanak a célcsoportjuk, a kismamák sokaságát érintő hasi problémára. Akár már néhány tízezer forinttal is részese lehetünk a vállalkozás későbbi sikerének, mi is résztulajdonosok közé kerülhetünk. Egészség, női önkép, digitalizáció, kismama piac, segítünk is…., ezek mind olyan hívó szavak a projektnél, hogy azonnal akár az alapítók között szeretnénk lenni.

A jó befektető meglátja az üzleti lehetőségeket, trendeket

Te is olyan vagy, hogy meglátod a napelemes támogatásról szóló híreket, egyből azon gondolkozol, hogyan lehet ebből profitálni? Vagy ott van a családtámogatási programok és azt mondod, hogy: ejj hogy nincs erre semmi megoldásom! Egy kisgyermekes, vagy egy építőipari projekt sem, vagy legalább valami applikáció ötlet… Nos itt a lehetőség, amikor is résztulajdonosa is lehetsz egy cégnek, és így kiaknázod az ebben a piacban lévő lehetőségeket is. És persze neked a tőkén kívül semmi mást nem kell tenned.

Lássuk, hogy néz ez ki röviden, aztán menjünk mélyebbre!:

  • A probléma / megoldás: A Potzak vállalkozás egy online kezeléscsomagot ad a szétnyílt hasizom legyőzésére (kismamáknak). A szétnyílt hasizom az anyák 50-70%-át érintő egyészségügyi állapot, amire jelenleg nem létezik megfelelő, orvosi eljárásrend.
  • A Tőkeportálon keresztül, nyilvánosan keresnek befektetőket (mind intézményi, angyal-, mind kisbefektetőket).
  • A legkisebb befektetési összeg: minimum 29 euró (10 013 forintot)
  • Tőkecél (amennyi pénzt összeakarnak gyűjteni): minimum 43 380 euró (15 009 487 forint)
  • A POTZAK.ORG Zrt. -be kapunk részesedést, ha beleinvesztálunk.
  • Itt a weboldala, hogy a befektetési döntést még alaposabban meg tudd hozni: https://potzak.org/
  • A kampány oldal: Ide kattintva egyből a Tőkeportálon található Potzak kampányon találjuk magunkat, tovább részleteket találsz, és itt tudod elindítani a befektetési folyamatot (mindezt teljesen online).
  • Már csak néhány nap és vége a befektetési időszaknak! November 16-ig van lehetőségünk részesedni a cégből.
  • Ezzel el is kezdheted a befektetői portfóliód kialakítását!

A Potzak megoldása, a piac, és miért is emelem éppen ki

Szinte a csapból is az folyik most, hogy digitális vállalkozások, az online-ban van a pénz, mindenki próbál a weben valamit csinálni. Tehát az, hogy a Potzak az anyáknak digitális megoldást nyújt már egy jó pont. A Potzak vázát egy 8 gyakorlatsorból álló, otthon végezhető edzésprogram alkotja, amit kifejezetten anyukák számára fejlesztettek ki. Digitalizáció tehát kipipálva, teljesítve.

Kisgyermekes piac, családtámogatás. Olyan gazdasági, támogatási környezetben vagyunk most, ami serkenti a gyermekvállalást. Ha a friss 2020 szeptemberi adatokat nézzük, akkor 8442 gyermek jött világra, 5,9%-kal, 470 újszülöttel több, mint 2019 szeptemberében. A házasságkötések száma emelkedett, 8948 pár lépett frigyre, 2,9%-kal, 256-tal több a 2019. szeptemberinél – (Forrás: Ksh).

Izgalmas adatok igaz?

A teljes piac, hogy legyen viszonyítási alapod: Kutatások alapján a szétnyílt hasizom az anyukák 50-70%-át érinti világszerte. Ez pusztán Magyarországon, évi 93 000 szüléssel számolva 63 000 érintettet jelent. Nem csak a szülés utáni években lehet valki célcsoport, akár a szülés után 10-20 évvel is elkezdheti, így még nagyobb a célcsoport. Egy startup életében természetesen a cél a nemzetközi piac, ez a megoldást könnyen skálázható.

Marketing: Tulajdonosként gondolkodjunk! Hol adjuk ezt el (nekem lesz benne részesedésem)? Látva azt, hogy a kismamák előszeretettel osztják meg tapasztalatait a közösségi oldalakon, csoportokban, a virális terjedésben is bíznak a Potzak marketingesei. Továbbá én, mint marketinges mondom, hogy ami ennyire jól körül írható probléma, arra nagyon könnyű marketing kampányokat, marketing anyagokat készíteni, továbbá növeli a konverziós rátát. Arról nem is beszélve, hogy ez jó, javítja a hölgyek pozitív önképét, segítünk, mi lehetne ennél jobb egy termékben / szolgáltatásban (termékelőny)?

Versenytársak: Amikor ezt a gyűjtést megláttam, egyből arra gondoltam, hogy igen, van piac, hiszen vannak versenytársak (ez mindig jó).

A pénz honnan jön, miből lesz bevétel? A Potzak egy online felületen, bármilyen eszközről könnyedén elérhető 8 gyakorlatsorból álló digitális edzésprogram. A videós tartalmak egyszeri regisztráció és egyszeri előfizetési díj megfizetése után az oldalra történt bejelentkezés után elérhetők a felhasználói fiókban. Jelenlegi állapot szerint 10 000 forint lesz ez a fix díj, de még nincs végleges ár, tesztelni szeretnék. A konkurens nemzetközi megoldások 125 dollárba kerülnek, ami átszámítva 38 000 forintnak felel meg. Lesz hová nőni!

A Poztak bemutatkozó videója a befektetők részére:

És most merülj el a projektben, már csak néhány napunk van, hogy beszálljunk. Leszel a tulajdonostársam a cégben? Kattints ide, regisztrálj a Tőkeportálra, nézd meg alaposan a Potzak kampányoldalát, aludj rá egyet, álmodd meg azt, hogy részese lennél-e ennek a vállalkozásnak!

Kockázati figyelmeztetés: A kezdő vállalkozásokba fektetni különösen kockázatos, akár a teljes befektetett tőkédet elveszítheted. A Tőkeportál a megjelenített információkat ellenőrizte, de a vállalkozások működéséért, az üzleti modell kockázataiért nem vállal felelősséget. Kérjük, mielőtt befektetnél, tájékozódj a kockázatokról.


Forrás: KSH
Fotó: Envato License

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!