A rubik kocka még a 3D nyomtatást is meghódította, vagy fordítva…

A rubik kockát nem kell bemutatnom senkinek. Külföldön is sokan játszanak vele a mai napig, sőt bármilyen generáció szívesen foglalkozik vele. Nem kellett sok idő, hogy a 3D nyomtatás terén is valaki felhasználja, tervezzen vele. Matthew Bahner szereti a különböző 3d-s rejtvényeket, így döntötte el, hogy elkészít egy nagyon pici 3D-s rubik kockát.

Neki már könnyebb dolga volt, mint Rubik Ernőnek, mivel számítógépen meg tudta tervezni a 3D-s modellt, annak minden szegletét, és már virtuálisan is ki tudta próbálni, milyen is lesz kinyomtatva. Ez még 30 éve elképzelhetetlen volt. Ebből is látszik, a prototípus gyártás során mennyire hasznos a 3D nyomtatás. Persze a tervezés során ki kellett találni, hogy milyen nyomatót használjon, milyen anyagból legyen….. És a végeredmény a világ legkisebb 7x7x7-es rubik kockája, mindössze 3,4 cm széles.

Erről egy videót is láthatsz:

Cikkajánló:
Szuperhős figura a te, vagy ismerősöd arcával? Menő?
Így nyomtasd ki magad, házikedvenced, párod, hozzátartozód 3D-s figuraként
Itt az első étel nyomtató gép
Karácsonyi ajándék ötletek 3D nyomtatóval

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

 Forrás: 3dprint.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!