A rubik kocka még a 3D nyomtatást is meghódította, vagy fordítva…

A rubik kockát nem kell bemutatnom senkinek. Külföldön is sokan játszanak vele a mai napig, sőt bármilyen generáció szívesen foglalkozik vele. Nem kellett sok idő, hogy a 3D nyomtatás terén is valaki felhasználja, tervezzen vele. Matthew Bahner szereti a különböző 3d-s rejtvényeket, így döntötte el, hogy elkészít egy nagyon pici 3D-s rubik kockát.

Neki már könnyebb dolga volt, mint Rubik Ernőnek, mivel számítógépen meg tudta tervezni a 3D-s modellt, annak minden szegletét, és már virtuálisan is ki tudta próbálni, milyen is lesz kinyomtatva. Ez még 30 éve elképzelhetetlen volt. Ebből is látszik, a prototípus gyártás során mennyire hasznos a 3D nyomtatás. Persze a tervezés során ki kellett találni, hogy milyen nyomatót használjon, milyen anyagból legyen….. És a végeredmény a világ legkisebb 7x7x7-es rubik kockája, mindössze 3,4 cm széles.

Erről egy videót is láthatsz:

Cikkajánló:
Szuperhős figura a te, vagy ismerősöd arcával? Menő?
Így nyomtasd ki magad, házikedvenced, párod, hozzátartozód 3D-s figuraként
Itt az első étel nyomtató gép
Karácsonyi ajándék ötletek 3D nyomtatóval

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

 Forrás: 3dprint.com

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!