A ruha nyomtatás is fejlődőben van

A legelső 3D nyomtatós cikkek között szerepelt már a ruhanyomtatás. A cikk sok olvasót vonzott, főleg mert fehérneműkről volt bent szó. A Victoria’s Secret már 2013-ban kijött az akkor még kezdetleges nyomtatott ruhákkal. Azóta a technológia sokat fejlődött, sőt folyamatosan kísérletezik ki az újabbnál újabb anyagokat, így hamar eljutunk oda, hogy kiválasztjuk a ruhát, majd indulhat is a nyomtatás.

Német tudósok (Faculty of Textile and Clothing Technology at the Niederrhein University of Applied Sciences) például már régóta kutatják, milyen anyagot tudnak felhasználni a nyomtatás során, igaz még az átütő sikert nem hozta el a kutatás, de nagyon jó eredményeik vannak már így is.

Tőlük távolabb lévő országban, Dél-Koreában a Hongik Egyetemen tanuló Lee So Yeon és barátja Yun Sik (aki ugyanott végzett, mérnök), valamint  Joo June Sik fotós kezdtek el tervezni és nyomtatni dizájnosabb ruhákat. 982 órán át nyomtattak, MakerBot Replicator 2-t használtak a projekthez.
Ahogy már említettük, még lesznek jobb minőségű anyagok. A projektről néhány kép:

3druha2 3druha3

[sam_ad id=”78″ codes=”true”]

Forrás: 3dprint.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)