A sakkban és a pókerben már győzött a robot az ember ellen, mi lesz a tőzsdével?

Ellehetetleníthetik a tőzsderobotok az emberi tőzsdei kereskedést? Tehát megtörténhet az, hogy majd nem tudunk profitálni a tőzsdén, csak akkor, ha robotot alkalmazunk? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, át is kellene gondolni, mi az a tőzsde.

Ha csak azért veszel egy részvényt, hogy az árfolyamából profitálj, akkor te nem befektető vagy, hanem hazárdőr. 

A részvényvásárlás mögött legtöbbször annak kellene állnia, hogy te abból a cégből tulajdonosi részesedést veszel. Tehát részesedni akarsz a cég profitjából, növekedéséből… El tudod képzelni, hogy az a te céged is egyben? Elvégre a részvény tulajdonjogot megtestesítő értékpapír.

A tőzsde sokkal összetettebb, mint a póker vagy a sakk. Olyan sok minden befolyásolja, hogy bár rövid távon a robotok előnybe kerülhetnek, hosszú távon (1-5 év) a robotok se tudják még megjósolni a kimenetelt. A legtöbb robot, ezért rövid távon kereskedik a tőzsdén.

Robot vs. robot

Valójában a tőzsderobotok nem velünk, hanem egymással harcolnak. Főleg napon belüli, a másodperc tört része alatt kereskednek. Sőt, a robotok adják a piac likviditását.

A robotok segítik, hogy te még jobb áron tudj kereskedni

10 kereskedésből 8-at robotok bonyolítanak le. Olyan nagy mennyiségű kereskedést hajtanak végre a robotok a tőzsdén, hogy így megnövelik a lehetőségét, hogy te azonnal pozíciót tudj nyitni még jobb áron, mint régen.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Ezt kell tudnod első körben a robotkereskedésről, automatizált tőzsdéről

A Minner tőzsderovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz európai és amerikai részvényekkel alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Ehhez kapcsolódó tartalom: 
Már pókerben is győzött a gép (MI) az ember ellen

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!