vasárnap, január 17, 2021

A sakkban és a pókerben már győzött a robot az ember ellen, mi lesz a tőzsdével?

Ellehetetleníthetik a tőzsderobotok az emberi tőzsdei kereskedést? Tehát megtörténhet az, hogy majd nem tudunk profitálni a tőzsdén, csak akkor, ha robotot alkalmazunk? Ahhoz, hogy erre választ kapjunk, át is kellene gondolni, mi az a tőzsde.

Ha csak azért veszel egy részvényt, hogy az árfolyamából profitálj, akkor te nem befektető vagy, hanem hazárdőr. 

A részvényvásárlás mögött legtöbbször annak kellene állnia, hogy te abból a cégből tulajdonosi részesedést veszel. Tehát részesedni akarsz a cég profitjából, növekedéséből… El tudod képzelni, hogy az a te céged is egyben? Elvégre a részvény tulajdonjogot megtestesítő értékpapír.

A tőzsde sokkal összetettebb, mint a póker vagy a sakk. Olyan sok minden befolyásolja, hogy bár rövid távon a robotok előnybe kerülhetnek, hosszú távon (1-5 év) a robotok se tudják még megjósolni a kimenetelt. A legtöbb robot, ezért rövid távon kereskedik a tőzsdén.

Robot vs. robot

Valójában a tőzsderobotok nem velünk, hanem egymással harcolnak. Főleg napon belüli, a másodperc tört része alatt kereskednek. Sőt, a robotok adják a piac likviditását.

A robotok segítik, hogy te még jobb áron tudj kereskedni

10 kereskedésből 8-at robotok bonyolítanak le. Olyan nagy mennyiségű kereskedést hajtanak végre a robotok a tőzsdén, hogy így megnövelik a lehetőségét, hogy te azonnal pozíciót tudj nyitni még jobb áron, mint régen.

Ehhez kapcsolódó tartalom:
Ezt kell tudnod első körben a robotkereskedésről, automatizált tőzsdéről

A Minner tőzsderovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz európai és amerikai részvényekkel alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Ehhez kapcsolódó tartalom: 
Már pókerben is győzött a gép (MI) az ember ellen

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek