A Star Wars itthon és külföldön is bedöntötte az online mozijegy vásárlást

A Star Wars 7. része decemberben kerül a hazai mozikba. Közel 50 000-en már megvették előre a jegyüket, nem is csoda, hogy az online jegyvásárlás akadozott, Külföldön is nagy elánnal vásárolják a jegyeket, így ott is többször akadozott a online jegyelővétel.. Mi ez, ha nem kasszasiker? Az utóbbi időben a nagyobb filmstúdiók nem tudnak hibázni. A héten mutatták be az eddigi leghosszabb Star Wars 7 előzetest, 3 nap alatt már 34,5 millióan látták a Youtubeon (Az előzetest megnézeted a cikk végén).

Melyik film tartja eddig a rekordot itthon? Szerintem a 7. rész bővel felkerül a topba.
Minden idők legmagasabb nyitóhétvégi nézőszámai Magyarországon:

  1. Csillagok háborúja II: A klónok támadása (2002) – 248 934 néző
  2. Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja (2005) – 244 440 néző
  3. Terminátor 2 – Az ítélet napja (1991) – 220 058 néző
  4. Csillagok háborúja I: Baljós árnyak (1999) – 212 136 néző
  5. Minyonok (2015) – 209 205 néző
    Forrás: Origo.

Egy régebbi cikkemben kiemeltem, hogy a Walt Disney nagyot kaszál ebben az évben. A Csillagok háborúja is a Disneyhez tartozik, így minden bevételből részesednek. A Disney árfolyama hektikusan mozgott az utóbbi néhány hónapban (a legtöbb részvényhez hasonlóan). Egyrészt ez jó is volt, mivel előző elemzésemből profittal is ki lehetett szállni, igaz a részvény hosszútávú befektetéséről írtam. Most frissítem elemzésem. Először egy kérdés! 100 -200 ezer forintot be mernél fektetni egy ilyen nagy cégbe? Lennél a tulajdonosa? Nem kell milliókra gondolni, amikor részvényvásárlásról beszélek. A kockázat is alacsony ilyen nagy behemót cégnél. Olyan egyszerűen be tudsz menni egy brókercéghez és megvenni, mintha bankszámlára fizetnél be pénzt.

Kasszasiker lesz a Star Wars 7? Naná!
Az árfolyam jó szinten van ahhoz, hogy újra vásároljunk. Korrekció kellett az árfolyamba, mivel ez megtörtént folytatódhat a vásárlás. A 130-140 dolláros célár teljesen reális. Így újra kisebb kockázattal (100 dollár alatt eladhatod a részvényeket, és akkor 10% kockázatod van), nagyobb profitod lehet, mivel 18-27% profit vár rád (+ évente 1,2% osztalék).

Walt Disney részvény elemzés - finviz.com
Walt Disney részvény elemzés – finviz.com

További érdekes cikk a Disneyről:
Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?
Tudtad, hogy a Walt Disney-nek van egy egész luxus kisvárosa?

Fotó: Star Wars/Facebook

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!