A Star Wars itthon és külföldön is bedöntötte az online mozijegy vásárlást

A Star Wars 7. része decemberben kerül a hazai mozikba. Közel 50 000-en már megvették előre a jegyüket, nem is csoda, hogy az online jegyvásárlás akadozott, Külföldön is nagy elánnal vásárolják a jegyeket, így ott is többször akadozott a online jegyelővétel.. Mi ez, ha nem kasszasiker? Az utóbbi időben a nagyobb filmstúdiók nem tudnak hibázni. A héten mutatták be az eddigi leghosszabb Star Wars 7 előzetest, 3 nap alatt már 34,5 millióan látták a Youtubeon (Az előzetest megnézeted a cikk végén).

Melyik film tartja eddig a rekordot itthon? Szerintem a 7. rész bővel felkerül a topba.
Minden idők legmagasabb nyitóhétvégi nézőszámai Magyarországon:

  1. Csillagok háborúja II: A klónok támadása (2002) – 248 934 néző
  2. Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja (2005) – 244 440 néző
  3. Terminátor 2 – Az ítélet napja (1991) – 220 058 néző
  4. Csillagok háborúja I: Baljós árnyak (1999) – 212 136 néző
  5. Minyonok (2015) – 209 205 néző
    Forrás: Origo.

Egy régebbi cikkemben kiemeltem, hogy a Walt Disney nagyot kaszál ebben az évben. A Csillagok háborúja is a Disneyhez tartozik, így minden bevételből részesednek. A Disney árfolyama hektikusan mozgott az utóbbi néhány hónapban (a legtöbb részvényhez hasonlóan). Egyrészt ez jó is volt, mivel előző elemzésemből profittal is ki lehetett szállni, igaz a részvény hosszútávú befektetéséről írtam. Most frissítem elemzésem. Először egy kérdés! 100 -200 ezer forintot be mernél fektetni egy ilyen nagy cégbe? Lennél a tulajdonosa? Nem kell milliókra gondolni, amikor részvényvásárlásról beszélek. A kockázat is alacsony ilyen nagy behemót cégnél. Olyan egyszerűen be tudsz menni egy brókercéghez és megvenni, mintha bankszámlára fizetnél be pénzt.

Kasszasiker lesz a Star Wars 7? Naná!
Az árfolyam jó szinten van ahhoz, hogy újra vásároljunk. Korrekció kellett az árfolyamba, mivel ez megtörtént folytatódhat a vásárlás. A 130-140 dolláros célár teljesen reális. Így újra kisebb kockázattal (100 dollár alatt eladhatod a részvényeket, és akkor 10% kockázatod van), nagyobb profitod lehet, mivel 18-27% profit vár rád (+ évente 1,2% osztalék).

Walt Disney részvény elemzés - finviz.com
Walt Disney részvény elemzés – finviz.com

További érdekes cikk a Disneyről:
Te mit szólnál, ha a Youtube csatornáidat megvenné a Disney?
Tudtad, hogy a Walt Disney-nek van egy egész luxus kisvárosa?

Fotó: Star Wars/Facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!