A Starbucks jól teljesít

Írtunk egy cikket a Starbucksról még április végén. Akkor azt mondtuk, hogy naponta egy új üzletet nyitnak, és ez egy jó ok amiért érdemes foglalkozni a részvényével. A kávé árát is kiemeltük, mivel a médiában sorra jelentek meg azok a hírek, hogy emelkedni fog a kávé ára. Leírtuk ettől nem kell betojni, mivel 2011-óta viszont majdnem harmadára csökkent a kávé világpiaci ára, tehát csak riogatták az embereket. Ez a hír tehát nem nyomja rá a bélyegét a Starbucks részvényeire.

A cikk óta 12%-ot emelkedett a részvény árfolyama, 70 dollárról 79 dollárra tudott felemelkedni. Ez annak is köszönhető, hogy az amerikai részvények száguldoztak az elmúlt hónapokban.

A héten olyan híreket lehetett olvasni, hogy a cég támogatja alkalmazottai továbbtanulását, de aztán kiderült pár csavart vitt a történetbe, ez lényegében nem hatott az árfolyamra.

Az árfolyamot jól megtámasztják a 78-as szint alatt lévő árak, így aki további emelkedést vár, könnyen ki tud majd szállni, ha esetleg rossz irányba menne az árfolyam. A 82-es szint fölé emelkedve további dinamikusabb emelkedés várható. A 90 dolláros szint lehet az, ahol már túlárazottnak mondhatjuk a részvényt, tehát jó célára lehet számunkra.

Friss 2015. április 22.: A Starbucks árfolyamát splitelték 2:1 arányban, tehát az elemzésünket így kell figyelembe venni. Ha így nézzük azóta az árfolyam régi áron nézve most 100 dolláron állna (most 50 dollár a splitelés után), így 42% profitot termeltünk már közel egy év alatt csak ezzel a részvénnyel.
starbucks juli

 

Forrás: Starbucks, finviz

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!