KezdőlapGazdaság és üzletStartupA startuposoknak belülről jön a nagyképűség, de lehet bejön?

A startuposoknak belülről jön a nagyképűség, de lehet bejön?

-

Rengeteg startupossal hoz össze a sors, sokan rám írnak, illetve néha egy-egy rendezvényen is összefutok velük.
Amikor a MiniBrake -esektől kérdeztem (ők ilyen távirányítós bicikli féket gyártanak, kisgyerek szülőknek), hogy merre tovább, kinek értékesítik. Azt mondják, hát a Decathlon-t felhívtuk. Mondom nekik, csak így? Azt mondják igen. Hm, erre nem tudtam mit mondani.

Eszembe jutott , hogy vagy tökösek, vagy igazából ők csinálják jól.  Most tényleg, mit szarozzon az ember. Miért félsz egy multitól? Mi veszíteni valód van vele, ha felkeresed őket? Előtte én vadideg cégvezetőket (néha milliárdosokat is) hívtam hideg hívással, erre egy multival nem merek beszélni? Jó az igaz, hogy az ember nem szereti, ha visszautasítják (Boldogság nyomában c. filmet nézd meg)
És, amúgy ők se mások, mármint a multik (nagyobb cégek). Most hála égnek sikerült néhány multihoz beférkőznöm, betettem a lábam 🙂 Amint megszárad az aláírás a szerződésen tudni fogjátok. Az egyik külön kategóriát kap a Minner-en. Míg a másik kettő egy-egy világmárka. Gondolhatjátok utóbbiaknál, mennyire izgultam a tárgyaláson? De tudjátok mi volt a legjobb? Szinte szenvedélyből beszéltem a tartalommarketingről, meg arról, hogy mit is csinálok.

Mi a közös így a startupokban és bennem? Neked is ez kell!

Az, hogy ők is imádják a terméküket, szerelmesek belé, és úgy tudják eladni. És tényleg jól tolják, ha persze mernek is menni ilyen nagy cégekhez (persze van kivétel). Én is megpróbáltam, szenvedéllyel meséltem a szolgáltatásomról és puff bejött.

Szóval, most fogd meg a kurzort, vidd fel az vállalkozás ötlet rovatra, vagy kattints ide!  írd fel melyik ötlet tetszik, melyik vág össze a hobbiddal. Tervezd meg az egész vállalkozást, kutass, keress, mérd fel az igényeket. És valósítsd meg. Ne tökölj, ne várj másra! Mindenki azt fogja mondani ne, ne csináld, ki fogja megvenni a terméket (szolgáltatást), úgy sem kell senkinek… Ha, nem próbálod meg honnan tudod?

Elárulok egy titkot. Én azért váltottam a marketingre, mert brókerként nem keresnék ennyi pénzt. Felálltam, és azt mondtam elég, én váltok. Hülyének néztek az ismerőseim? Naná! Persze volt alaptudásom, elvégre ilyen suliból jöttem, a marketinget meg alapból szeretem, tanultam is a pénzügy mellett. (És a sales, értékesítéstől sem áll messze ez a terület.). Abból nem lesz semmi, hogy csak nézed az 1,2,3….XY ötletet. Ezek ötletmorzsák. Tudod mi kell bele? TE, pontosan te, aki ott ülsz. Én tudom, hogy menni fog, mennyi embernek sikerült milliós, milliárdos vállalkozást létrehozniuk. Sokakat utálnak is ezért, és? Ha te leszel a csúcson, akkor téged se fog érdekelni. Tedd bele az egyediséged! Vegyél elő most egy tollat, és egy papírt. És kezd el tervezni! Szerinted Zuckerberg hogy kezdte? Na, ugye!

[adrotate banner=”5″]

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek