A startuposoknak belülről jön a nagyképűség, de lehet bejön?

Rengeteg startupossal hoz össze a sors, sokan rám írnak, illetve néha egy-egy rendezvényen is összefutok velük.
Amikor a MiniBrake -esektől kérdeztem (ők ilyen távirányítós bicikli féket gyártanak, kisgyerek szülőknek), hogy merre tovább, kinek értékesítik. Azt mondják, hát a Decathlon-t felhívtuk. Mondom nekik, csak így? Azt mondják igen. Hm, erre nem tudtam mit mondani.

Eszembe jutott , hogy vagy tökösek, vagy igazából ők csinálják jól.  Most tényleg, mit szarozzon az ember. Miért félsz egy multitól? Mi veszíteni valód van vele, ha felkeresed őket? Előtte én vadideg cégvezetőket (néha milliárdosokat is) hívtam hideg hívással, erre egy multival nem merek beszélni? Jó az igaz, hogy az ember nem szereti, ha visszautasítják (Boldogság nyomában c. filmet nézd meg)
És, amúgy ők se mások, mármint a multik (nagyobb cégek). Most hála égnek sikerült néhány multihoz beférkőznöm, betettem a lábam 🙂 Amint megszárad az aláírás a szerződésen tudni fogjátok. Az egyik külön kategóriát kap a Minner-en. Míg a másik kettő egy-egy világmárka. Gondolhatjátok utóbbiaknál, mennyire izgultam a tárgyaláson? De tudjátok mi volt a legjobb? Szinte szenvedélyből beszéltem a tartalommarketingről, meg arról, hogy mit is csinálok.

Mi a közös így a startupokban és bennem? Neked is ez kell!

Az, hogy ők is imádják a terméküket, szerelmesek belé, és úgy tudják eladni. És tényleg jól tolják, ha persze mernek is menni ilyen nagy cégekhez (persze van kivétel). Én is megpróbáltam, szenvedéllyel meséltem a szolgáltatásomról és puff bejött.

Szóval, most fogd meg a kurzort, vidd fel az vállalkozás ötlet rovatra, vagy kattints ide!  írd fel melyik ötlet tetszik, melyik vág össze a hobbiddal. Tervezd meg az egész vállalkozást, kutass, keress, mérd fel az igényeket. És valósítsd meg. Ne tökölj, ne várj másra! Mindenki azt fogja mondani ne, ne csináld, ki fogja megvenni a terméket (szolgáltatást), úgy sem kell senkinek… Ha, nem próbálod meg honnan tudod?

Elárulok egy titkot. Én azért váltottam a marketingre, mert brókerként nem keresnék ennyi pénzt. Felálltam, és azt mondtam elég, én váltok. Hülyének néztek az ismerőseim? Naná! Persze volt alaptudásom, elvégre ilyen suliból jöttem, a marketinget meg alapból szeretem, tanultam is a pénzügy mellett. (És a sales, értékesítéstől sem áll messze ez a terület.). Abból nem lesz semmi, hogy csak nézed az 1,2,3….XY ötletet. Ezek ötletmorzsák. Tudod mi kell bele? TE, pontosan te, aki ott ülsz. Én tudom, hogy menni fog, mennyi embernek sikerült milliós, milliárdos vállalkozást létrehozniuk. Sokakat utálnak is ezért, és? Ha te leszel a csúcson, akkor téged se fog érdekelni. Tedd bele az egyediséged! Vegyél elő most egy tollat, és egy papírt. És kezd el tervezni! Szerinted Zuckerberg hogy kezdte? Na, ugye!


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!