A Super Bowlon is sokan használtak #hashtag-et

A Super Bowl alatt futó reklámoknak a felében láthattak a nézők #hashtag -et (direkt írjuk elé a kettős keresztet, így néz ki). A reklámozók tehát már nem a weboldal címekre akarták a hangsúlyt helyezni (igaz azt is megjelenítettek szép számmal), hanem a jól elhelyezett #hashteg-el akarják elérni, hogy a facebookon és Twitteren a felhasználók használják.

Ezzel egyrészt össze is tudják gyűjteni egy helyre, ki használta az adott #hashtag-et. A marketingeseknek is hasznos eszköz, mert mérni tudják, hányszor jelent meg, mikor… Tehát egy jó visszajelzés nekik.

De a felhasználók is ezzel jól járnak, bárki elkezdhet saját hashtag-et használni, így később könnyebb visszakeresni tartalmakat. pl. #minnernektetszik  Ha ezzel twittereznék, akkor később könnyebben visszakereshetem az olyan cikkeket, amit később be tudok emelni a saját tartalmakba.

A reklámozók ezeket használták. Próbáld ki, hogy rákeresel Facebookon, vagy Twitteren az alábbiakra, az elsőt be linkeljük Facebookra, a másodikat pedig Twitterre:

Toyota: #OneBoldChoice
BMW: #HelloFuture
Snickers: #EatASnickers
Skittles: #SettleIt
Lexus: #LexusNX
T-Mobile: #Uncarrier, #KimsDataStash
Budweiser: #BestBuds
Coca-Cola: #MakeItHappy
Avocados From Mexico: #FirstDraftEver
Dove Care + Men: #RealStrength
Doritos: #Doritos
Nissan: #WithDad
Esurance: #sorta
Fiat Chrysler: # 500X
GoDaddy: #GoDaddy
Always: #likeagirl
Microsoft: #empowering
Lexus: #LexusRC
Mophie: #staypowerful
Loctite: #winatglue
Bud Light: #upforanything
Mercedes: #TheBigRace
Wix.com: #ItsThatEasy

Mi is használunk ilyen hashtag-et, a #részvényesvagyok cikkekhez, témához kapcsolód anyagokat így is megosztjuk, könnyen átláthatóvá tesszük.
Nézd meg ezen az infografikán a hashtag történetét:
Milyen drága az élet

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!