A tagokat is büntetheti a hatóság egy bedőlt, lefülelt csaló MLM/piramisjáték esetében

Vajon büntethetők a tagok, résztvevők egy bedőlt MLM-nél? A Minneren azért hozok ilyen MLM-es tartalmakat, mert meg akarlak titeket védeni a későbbi problémától. Sajnos folyamatosan jönnek létre az átverés gyanús MLM-ek (linkek a cikk végén). Meg is kerestem nektek, hogy vajon büntethető egy átlagos MLM résztvevő, vagy egy vezető.

Itthon, Magyarországon a pilótajáték, piramisjáték szervezése büntetendő, sőt letöltendő büntetést vonhat maga után. Persze azt gondolnád, hogy maximum az MLM elindítóját, alapítóját fogják felelősségre vonni. Sajnos ez nem igaz. A Büntető Törvénykönyv a szervezőket is bünteti. A résztvevők között viszont többen is már olyan szintre juthatnak/jutnak, ahol már cselekedetükben már nem a játékosi (résztvevői) minőség, hanem a szervezési a meghatározó, akkor felelősségük is fennáll. Vagyis ha több embert is beszervezel, akkor bizony te is büntethető vagy.

Figyelj oda erre! A Minner legyen veled/előtted 🙂

Friss információ: 

2 éves börtönt is kaphatnak a csaló, engedély nélkül működő MLM, pilótajáték és pénzügyi cégek hazai ügynökei

Ehhez kapcsolódó cikkek:
– A Google megmutatja, hogyha átverős egy MLM, akkor az mikor dől be. Vizsgáljuk meg a most népszerű Kairost, és a OneCoint!
– Mikor lépj be/ki bármilyen MLM-be/ből. Mikor tudod, hogy vége a dalnak

Forrás: Profit7.hu/Dr. Koch Beáta
Fotó: publicdomainpictures.net

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!