A Target is hasonlóra számíthat, mint a Wall-Mart

A Target kereskedelmi lánc részvénye teljesítette a legutóbbi elemzésünket. Akkor 63 dollár környékéig vártuk, hogy felemelkedjen az árfolyam, 62 dollárig sikerült is, ami 14% emelkedés volt. Ez a szint viszont megfogta az árfolyamot. A fundamentumok (piaci, gazdasági hírek) se javítottak a helyzetén. 2013-ban és 2014 első negyedévében is a kereskedelmi cégek eredményei nem voltak kimagaslóak, köszönhetően a zord időjárásnak.

[sam id=”7″ codes=”true”]
Hirdetés
A Target éléről május 5-én lemondott Gregg Steinhafel, a vezérigazgatói posztot hagyta ott. Az árfolyam egyből be is szakadt 6%-ot is. A döntés várható volt, a vásárolói bizalom megrendült a bankkártya visszaélések miatt. Valakinek el kellett vinnie a balhét. A cég mostani jelentésében (május 21-én) szereplő eredményei valószínűleg nem lesznek kimagaslóak, amennyiben a többi céggel együtt nézzük, máris nem fest majd olyan rossz képet. 54 dollár alatti árfolyamnál inkább további esés várható. Legutóbb ez a szint fogta meg az árfolyamot. A Wall-Mart jelentése se volt kimagasló, az ő részvény árfolyamuk is beesett a jelentéskor. Így érdemes lesz május 21-én rátapadni a Target árfolyamára is.

target_majus

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!