A Tesla már nagyobb vállalat, mint a Ford – Ez innentől már történelem

Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors eszméletlen növekedést tudott felmutatni az elmúlt néhány évben. Az Elom Musk (vasembernek is szokták hívni) vezette vállalat már alapból olyan az autók piacán, amivel bekerült a történelem könyvekbe, de most valami még érdekesebb és fontosabb dolog történt.

A Tesla újra rekordértékesítésről számolt be friss, negyedéves jelentésében, amire pozitívan reagáltak a befektetők. Az árfolyam 7%-ot emelkedett. Közben a Ford gyengélkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Tesla a második legnagyobb autógyártó legyen az USA-ban a piacikapitalizációt figyelembe véve (részvény darabszáma * részvény ára).  Így az első a General Motors, 51 milliárd dollárral, a második a Tesla Motors, 47 milliárd dollárral, a harmadik a Ford, 45 milliárd dolláros kapitalizációval. Kép alatt folytatom!

Tesla Motors részvény árfolyam - cnnmoney
Tesla Motors részvény árfolyam – cnnmoney

Fontos információ!
A Tesla árfolyama a leghektikusabb az autógyártó-részvények között. Ezt érdemes figyelembe venni, bár ez azt is jelenti, hogy nagyobb profitlehetőség is van rajta adott idő alatt, de természetesen a kockázat is nagyobb. Ami még fontos információ a kimagasló autóeladásokon kívül, hogy a Tesla már nem adja ingyen a “tankolást”, autófeltöltést a kútjain. Ez a befektetőknek egy nagyon jó hír, mivel sokkal fenntarthatóbb üzleti modellel működik így az elektromos autógyár. Erről itt írtam: Nincs ingyen ebéd, a Tesla “töltőállomásokon” sem tudsz majd ingyen tankolni

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

A tőzsderovatot a HotForex szponzorálja, náluk is tudsz kereskedni a Tesla részvénnyel. Próbáld ki!

Fotó: Wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!