KezdőlapTőzsdeA Tesla már nagyobb vállalat, mint a Ford - Ez innentől már...

A Tesla már nagyobb vállalat, mint a Ford – Ez innentől már történelem

-

Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors eszméletlen növekedést tudott felmutatni az elmúlt néhány évben. Az Elom Musk (vasembernek is szokták hívni) vezette vállalat már alapból olyan az autók piacán, amivel bekerült a történelem könyvekbe, de most valami még érdekesebb és fontosabb dolog történt.

A Tesla újra rekordértékesítésről számolt be friss, negyedéves jelentésében, amire pozitívan reagáltak a befektetők. Az árfolyam 7%-ot emelkedett. Közben a Ford gyengélkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Tesla a második legnagyobb autógyártó legyen az USA-ban a piacikapitalizációt figyelembe véve (részvény darabszáma * részvény ára).  Így az első a General Motors, 51 milliárd dollárral, a második a Tesla Motors, 47 milliárd dollárral, a harmadik a Ford, 45 milliárd dolláros kapitalizációval. Kép alatt folytatom!

Tesla Motors részvény árfolyam - cnnmoney
Tesla Motors részvény árfolyam – cnnmoney

Fontos információ!
A Tesla árfolyama a leghektikusabb az autógyártó-részvények között. Ezt érdemes figyelembe venni, bár ez azt is jelenti, hogy nagyobb profitlehetőség is van rajta adott idő alatt, de természetesen a kockázat is nagyobb. Ami még fontos információ a kimagasló autóeladásokon kívül, hogy a Tesla már nem adja ingyen a “tankolást”, autófeltöltést a kútjain. Ez a befektetőknek egy nagyon jó hír, mivel sokkal fenntarthatóbb üzleti modellel működik így az elektromos autógyár. Erről itt írtam: Nincs ingyen ebéd, a Tesla “töltőállomásokon” sem tudsz majd ingyen tankolni

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

A tőzsderovatot a HotForex szponzorálja, náluk is tudsz kereskedni a Tesla részvénnyel. Próbáld ki!

Fotó: Wikipédia

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek