vasárnap, január 17, 2021

A Tesla már nagyobb vállalat, mint a Ford – Ez innentől már történelem

Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors eszméletlen növekedést tudott felmutatni az elmúlt néhány évben. Az Elom Musk (vasembernek is szokták hívni) vezette vállalat már alapból olyan az autók piacán, amivel bekerült a történelem könyvekbe, de most valami még érdekesebb és fontosabb dolog történt.

A Tesla újra rekordértékesítésről számolt be friss, negyedéves jelentésében, amire pozitívan reagáltak a befektetők. Az árfolyam 7%-ot emelkedett. Közben a Ford gyengélkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Tesla a második legnagyobb autógyártó legyen az USA-ban a piacikapitalizációt figyelembe véve (részvény darabszáma * részvény ára).  Így az első a General Motors, 51 milliárd dollárral, a második a Tesla Motors, 47 milliárd dollárral, a harmadik a Ford, 45 milliárd dolláros kapitalizációval. Kép alatt folytatom!

Tesla Motors részvény árfolyam - cnnmoney
Tesla Motors részvény árfolyam – cnnmoney

Fontos információ!
A Tesla árfolyama a leghektikusabb az autógyártó-részvények között. Ezt érdemes figyelembe venni, bár ez azt is jelenti, hogy nagyobb profitlehetőség is van rajta adott idő alatt, de természetesen a kockázat is nagyobb. Ami még fontos információ a kimagasló autóeladásokon kívül, hogy a Tesla már nem adja ingyen a “tankolást”, autófeltöltést a kútjain. Ez a befektetőknek egy nagyon jó hír, mivel sokkal fenntarthatóbb üzleti modellel működik így az elektromos autógyár. Erről itt írtam: Nincs ingyen ebéd, a Tesla “töltőállomásokon” sem tudsz majd ingyen tankolni

Ehhez kapcsolódó tartalom: 

A tőzsderovatot a HotForex szponzorálja, náluk is tudsz kereskedni a Tesla részvénnyel. Próbáld ki!

Fotó: Wikipédia

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek