A Tesla stabil befektetésed lehet az elkövetkező 2-3 évben!

A Tesla nagyot durrantott a hónap elején a Model 3 bemutatójával. Folyamatosan nőnek az előrendelések a legolcsóbb Tesla autóra, melynek belépő ára átszámítva 9,5 millió forint, de ez a belépő szint, a legtöbb előrendelés átlagára 11,5 millió forint. Amire ezt a cikket olvasod, már közel 300 000-en rendelték elő az autót. Miért írtam a címben, hogy 2-3 év?

Az új modellt 2017-től fogják gyártani (videó a tartalom végén), és a darabszám addig csak nőhet, ahogy majd az árfolyam is. Jelenleg a Tesla óriási beruházásokat eszközöl, hogy ki tudja szolgálni a gyártást, a megrendeléseket. Milyen furcsa igaz? Egy cég nem azzal küzd, hogy vevői legyenek, hanem azzal, hogy a megrendeléseket tudja tartani, és újabb beruházásokat kell végrehajtania.

Elon Musk tervei szerint 2020 -ra már évente 500 000 autót fog legyártani, ez azt jelenti, hogy közel megtízszerezi a jelenlegi eladási számokat!

Érdemes venni a Tesla részvényt? Mikor? Mennyit? 
Ahogy már többször is említettem a Minneren, ha hosszabb ideig akarunk tartani egy részvényt, akkor nem szabad ellőni előre a tárat, hanem szépen elosztva vásárolni a részvényből, mondjuk negyedévente. Most a Tesla kijöhet a 2014 óta tartó oldalazásból, és ha elosztva vásárolsz, mondjuk negyedévente a részvényből, akkor a kockázatod is csökken, el tudod osztani. (Extra infók a grafikon és a videó között!)

Az alábbi grafikonon láthatod (alsó rész), hogy a forgalom még nem is olyan nagy, a befektetők, spekulánsok még nem támadták le a részvényt. Ez jó azért, mert tudhatjuk, hogy még nincs túlárazva a Tesla Motors részvénye. 350-500 dollár is lehet az ára 2017-2018-ra. Ez már kétszámjegyű hozamot jelentene neked évente! DE tudod diverzifikáció, ne csak ebbe fektess!

 

Tesla Motors részvény elemzés - finviz.com, minner.hu
Tesla Motors részvény elemzés – finviz.com, minner.hu

Extra információk:
– Kínában az eladott 20 millió autó 1%-a volt csak elektromos autó, a UBS szerint 2025-re ez a százalék már mérvadó lesz. A 10%-os piac is 2 millió autót jelent majd, amiből a Tesla nagy szeletet ki fog venni.
– Az új modellnek köszönhetően 2021-re Európában már az elektromos autók  felveszik a versenyt a hagyományos járművekkel szemben.
– Németországban 2015 decemberében 44 000 elektromos autó volt forgalomban, ez 70%-os növekedés egy év alatt.
– jelenleg egy elektromos autó 240-250 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, ez 2020-ra 400 km-re fog növekedni – Forrás: IFUA Horváth & Partners nemzetközi vezetési tanácsadó

A tőzsde rovat támogatója : HotForex
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Forrás: UBS, sg.hu, hvg.hu

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!