KezdőlapTőzsdeA tőzsdén is megtalálható a humor

A tőzsdén is megtalálható a humor

-

A Wall Street farkasa filmhez képest komolyabb szakma a brókerkedés, ők amúgy is csak értékesítők voltak. Mégis bele-bele lehet csempészni egy kis humort. Igaz én a Minneren többször is próbálom az érdekességet belecsempészni az elemzésekbe, néha egy kicsit bulvárral fűszerezve (így el lehet érni, hogy több ember is megismerje a részvénypiacot… Térjünk a lényegre.

A Deutsche Bank vezető elemzője Glenn Morgan készítette a Bart Simpsonnak felturbózott grafikont, melyen az ausztrál tőzsde alakulás látható. Ezt azután készítette, miután az amerikai FED elnök, Janet Yellen azt mondta, hogy a részvény piacok magasan értékeltek már.  (Erről írunk cikket, így nézz vissza később.)

Nem csak a Deutsche Bank alkalmazottai látják a humor a részvényekben, és lazítanak picit. Még régebben az XTB brókercég facebook lapján láttam humoros képeket, amik rossz napokon is mosolyt csaltak az arcomra.

A képhez tartozó szöveg

A puli világszerte a legismertebb magyar terelőkutyafajta. Ma a jó hangulat mellett 2 hónapos csúcsra hajtotta a forintot is a svájci frankkal szemben. CHFHUF 237.93, EURHUF 293.57, USDHUF 223.85. Részletek itt:
http://gazdasagtv.hu/tozsde/xtb/2013-05-08/oromhir-a-frankhiteleseknek-melyponton-a-chf-huf
XTB Online Trading Facebook kép  2013. május 8.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. május 8.

 

Van itt OTP-s, Csányis is:
2013. július 24.  Képregénybe foglaltuk, mi történt az OTP grafikonján 1 hét alatt! “A részvényeladásokat az Index szerint azzal magyarázta Csányi Sándor, hogy már jóval korábban olyan megbízást adott a brókerének, hogy egy bizonyos árfolyamszint alatt adja el a közvetlen tulajdonában álló OTP-részvényeket”
További részletek holnap a devizareggeliben!https://www.xtb.hu/Kepzes/Webinarium

XTB Online Trading Facebook kép 2013. június 24.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. július 24.

Ez tetszik a legjobban:

2013. április 18. ·Sokan úgy vélik, hogy Németország leminősítése áll a tegnapi esés mögött, de ha jobban megnézzük komolyabb erőket is felfedezhetünk a grafikonon.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. április 18.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. április 18.

Forrás: Deutsche Bank, XTB Online Trading facebook

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek