A tőzsdén is megtalálható a humor

A Wall Street farkasa filmhez képest komolyabb szakma a brókerkedés, ők amúgy is csak értékesítők voltak. Mégis bele-bele lehet csempészni egy kis humort. Igaz én a Minneren többször is próbálom az érdekességet belecsempészni az elemzésekbe, néha egy kicsit bulvárral fűszerezve (így el lehet érni, hogy több ember is megismerje a részvénypiacot… Térjünk a lényegre.

A Deutsche Bank vezető elemzője Glenn Morgan készítette a Bart Simpsonnak felturbózott grafikont, melyen az ausztrál tőzsde alakulás látható. Ezt azután készítette, miután az amerikai FED elnök, Janet Yellen azt mondta, hogy a részvény piacok magasan értékeltek már.  (Erről írunk cikket, így nézz vissza később.)

Nem csak a Deutsche Bank alkalmazottai látják a humor a részvényekben, és lazítanak picit. Még régebben az XTB brókercég facebook lapján láttam humoros képeket, amik rossz napokon is mosolyt csaltak az arcomra.

A képhez tartozó szöveg

A puli világszerte a legismertebb magyar terelőkutyafajta. Ma a jó hangulat mellett 2 hónapos csúcsra hajtotta a forintot is a svájci frankkal szemben. CHFHUF 237.93, EURHUF 293.57, USDHUF 223.85. Részletek itt:
http://gazdasagtv.hu/tozsde/xtb/2013-05-08/oromhir-a-frankhiteleseknek-melyponton-a-chf-huf
XTB Online Trading Facebook kép  2013. május 8.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. május 8.

 

Van itt OTP-s, Csányis is:
2013. július 24.  Képregénybe foglaltuk, mi történt az OTP grafikonján 1 hét alatt! “A részvényeladásokat az Index szerint azzal magyarázta Csányi Sándor, hogy már jóval korábban olyan megbízást adott a brókerének, hogy egy bizonyos árfolyamszint alatt adja el a közvetlen tulajdonában álló OTP-részvényeket”
További részletek holnap a devizareggeliben!https://www.xtb.hu/Kepzes/Webinarium

XTB Online Trading Facebook kép 2013. június 24.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. július 24.

Ez tetszik a legjobban:

2013. április 18. ·Sokan úgy vélik, hogy Németország leminősítése áll a tegnapi esés mögött, de ha jobban megnézzük komolyabb erőket is felfedezhetünk a grafikonon.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. április 18.
XTB Online Trading Facebook kép 2013. április 18.

Forrás: Deutsche Bank, XTB Online Trading facebook

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!