A WhatsApp farkasa – penny stock vételre akarta rávenni az embereket

A Wall Street farkasa film óta már többen is tudják mi az a penny stock, vagyis centes részvény. Sőt, azt is leszűrhette mindenki, hogy mit is csináltak Jordan Belforték, és miből kerestek millió dollárokat. A pump and dump módszert mondhatjuk már klasszikus csalásnak is, mivel olyan régóta szedi áldozatait. Legtöbbször centes részvényeknél alkalmazzák, de például a Tőzsdecápák 2-ben is volt rá példa. Egy részvényről több helyen azt híresztelik, hogy jó vétel, jó várakozásai vannak, sőt nem létező infókat mondanak, hogy vegyed a részvényt… Nos a mohóság nagy úr, így sok ember rávehető az ilyen “játékra”. Nézzük is meg mit csinált a most lebukott “farkas”.

Több helyen is elhíresztelték az Avra Inc részvény emelkedésére készített információkat. Ezek között ott volt például a WhatsApp is. Néhány szakmabeli is látta ezeket az információkat, így derült ki a turpisság. A kép alatt láthatod, hogy valószínűleg így is sikerre vitték a csalást. Persze ehhez az is kellett, hogy ők olcsón vegyenek nagy mennyiségű részvényt. A részvény emelkedését a “balekok”, áldozatok elintézték, így már csak a csúcson kellett kiszállni.

whatsapp pennystock

 

Az alábbi grafikonon az Avra Inc árfolyama látható, és persze az, hogy felpörgették az árfolyamát, majd a csúcson kiszálltak. Ezzel sokat nyertek, a befektetők pedig sokat veszítettek. Az Avra Inc főleg a bitcoinra épülő szolgáltatásokat nyújt. sőt még ATM-eket is üzemeltetnek, illetve ehhez kapcsolódó hírportált is. Tehát, divatos, trendi szektorra is helyezték a hangsúlyt, így találták meg az előbb említett részvényt. Folytatás a kép alatt.

whatsuppavrn

 

Ehhez hasonló csalásokat akár könnyű észrevenni is. Több helyen feltűnik egy-egy penny stock neve, főleg fórumokon, és arra buzdítanak, hogy keresd fel őket… A Google Alert szolgáltatása például jó erre, hogy értesítést kapj róla, ha megjelenik valahol az adott cég. Csendben te is beszállsz, és amikor már elég magas, akkor kilépsz. 🙂 Volt egy srác, aki így felismerve a csalásokat keresett 1000 dollárból 1 millió dollárt néhány év alatt.
Most keresni fogok én is hasonlókat, megnézem mik azok a szófordulatok, amiket az ifjú Wall Street farkasai használnak, és ahhoz igazítom a kereséseket. Sajnos áldozatok mindig lesznek, mivel az emberi mohóság határtalan, és senki sem akar kimaradni a nagy bizniszből. A bitcoin szárnyalásáról mindenki hallott, így lehetett, hogy az Avra Inc részvényeiből vettek néhányan. Mivel egy részvény pár centbe került csak, így több mennyiséget is tudtak venni.

Forrás: BI, Theawl

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!