A Wundercar, akarom mondani Wunder ellopta az ötletem?

Örülnék neki, ha valaki ötletet lopna, de nem ez történt. A régebben Wundercarnak hívott Uber klón ma már a Wunder nevet viseli, és lényegében átnyargalt a valódi közösségi fuvarozásra. Eddig ők is úgy működtek, mint az Uber, sőt azt is mondták magukról, hogy közösségi fuvarozással foglalkoznak (pedig nem)… Aztán jött a taxi rendelet, ami ketté törte ezen cégek és sofőrjeik karrierjét. És itt lépet a Wunder egy nagyot

Egyik vállalkozás ötletem pont erről szól, amit még a taxis rendelet hatályba lépése előtt megírtamt j: Indíts vállalkozást: 66. ötlet – Valódi városi közösségi fuvarozás – Uber feljavítva

66. ötlet Indulokamunkaba.hu (kitalált cég)
Az indulokamunkába.hu weboldalra feltöltheted, hogy mikor mész autóval munkába, mikor indulsz milyen útvonalon… Beírod, hogy hol lehetnek beszállási pontok, és leírod, így mennyit kell fizetni a benzinbe az utasodnak. Így a környékeden lévők ki tudják használni ezt. Ők a benzinbe szállnak be, te eleve ugyanabba az irányba mész, nem ők hívnak, hogy menj ide-oda. És te sem profit orientáltan végzed ezt a tevékenységet. A Blablacar.hu-hoz hasonló lenne, csak külváros-belváros szakaszra, vagy városon belüli “ajánlatok” lennének fent a weboldalon.

Szóval a Wunder lényegében megvalósítja a valódi közösségi fuvarozást. Nincs az, hogy valaki címre megy, vagyis taxisként kiszolgálja az utasokat, hanem ténylegesen egy irányba utazik sofőr és utasa.

fotó: Wunder/facebook

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!