Kettő magyar hölgy megcsinálta az esküvős turistáskodás Airbnb-jét. Azt találták ki, hogy indiai  esküvőkre – ami akár 1000 fős is lehet – visznek turistákat. Máris autentikus, helyi élménnyel gazdagodnak az utazók. Nem véletlen emelem ki példaként ezt a vállalkozást, mert szorosan hozzákapcsolódik az egyik Minneres vállalkozás ötlethez. Na, de először is nézzük meg, hogy ők mit csinálnak, utána a kapcsolódó üzleti ötlet!

2 évvel ezelőtt Párkányi Orsi és Matécsa Márti elindították a Join My Wedding oldalt. Ami azt is tudja, mint a neve, vagyis csatlakozni lehet esküvőkhöz (amit bárki meghirdethet, de főleg indiaiak használják). Az esküvőkhöz pedig csatlakozni lehet turistaként. Kb. 500 dollárért lehet elmenni egy ilyen esküvőre. Ami máris a több tízmillió forintba kerülő esküvőnek tetemes részét is fedezheti, ha például 20 turista összejön. Ezt a Borsonline cikkéből tudtam meg. Azonnal át kellett emelnem ide, főleg azért is mert van benne egy nagyon jó rész. Az, hogy a turisták nem csak élményt kapnak, hanem aki élelmes, még kapcsolatokat is építhet. Nem csak üzleti, hanem mégis jó, ha van ismerős Indiában, ha újra arra járnál. Egy 1000-1500 fős lagzin van is kivel. Videó alatt folytatom!

Helyi élmény turistáknak

2 éve írtam le a 130. vállalkozás ötletben egy hasonló megoldást. Aminek a lényege az, hogy helyi élményekbe csatlakozhatnak be a turisták. Mondván beleélik magukat az adott térség mindennapjaiba. Például disznóvágás (mondjuk ez egyébként van is), együtt főzés egy étteremben…, bevinni a gyárba kicsit dolgozni (és még ő fizet)…, málnát szedni (vagy egyéb kétkezi munkát (és még fizet is). Gondold tovább ezt! A 130. ötletet ide kattintva eléred. 

Forrás: Borsonline
Fotó: Michał Huniewicz/Flickr