Kettő magyar hölgy megcsinálta az esküvős turistáskodás Airbnb-jét. Azt találták ki, hogy indiai  esküvőkre – ami akár 1000 fős is lehet – visznek turistákat. Máris autentikus, helyi élménnyel gazdagodnak az utazók. Nem véletlen emelem ki példaként ezt a vállalkozást, mert szorosan hozzákapcsolódik az egyik Minneres vállalkozás ötlethez. Na, de először is nézzük meg, hogy ők mit csinálnak, utána a kapcsolódó üzleti ötlet!

2 évvel ezelőtt Párkányi Orsi és Matécsa Márti elindították a Join My Wedding oldalt. Ami azt is tudja, mint a neve, vagyis csatlakozni lehet esküvőkhöz (amit bárki meghirdethet, de főleg indiaiak használják). Az esküvőkhöz pedig csatlakozni lehet turistaként. Kb. 500 dollárért lehet elmenni egy ilyen esküvőre. Ami máris a több tízmillió forintba kerülő esküvőnek tetemes részét is fedezheti, ha például 20 turista összejön. Ezt a Borsonline cikkéből tudtam meg. Azonnal át kellett emelnem ide, főleg azért is mert van benne egy nagyon jó rész. Az, hogy a turisták nem csak élményt kapnak, hanem aki élelmes, még kapcsolatokat is építhet. Nem csak üzleti, hanem mégis jó, ha van ismerős Indiában, ha újra arra járnál. Egy 1000-1500 fős lagzin van is kivel. Videó alatt folytatom!

Helyi élmény turistáknak

2 éve írtam le a 130. vállalkozás ötletben egy hasonló megoldást. Aminek a lényege az, hogy helyi élményekbe csatlakozhatnak be a turisták. Mondván beleélik magukat az adott térség mindennapjaiba. Például disznóvágás (mondjuk ez egyébként van is), együtt főzés egy étteremben…, bevinni a gyárba kicsit dolgozni (és még ő fizet)…, málnát szedni (vagy egyéb kétkezi munkát (és még fizet is). Gondold tovább ezt! A 130. ötletet ide kattintva eléred. 

Akció! Egy mozijegy áráért a Vállalkozás indítás minikurzus! 5900 Ft helyett 1500 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

Forrás: Borsonline
Fotó: Michał Huniewicz/Flickr

(x)Születésnapi akció! 5 éves a Minner! Egy mozijegy áráért megkapod most a minikurzusokat! 5900 Ft helyett 1500 Ft. Csak pár napig él az akció! Kattints ide!