AIG biztosító elemzése

A biztosító cégekről amikor hallunk, egyből az ügynökökre gondolunk, akik próbálnak meggyőzni minket, hajtanak a jutalékért. Amerikában már nagyobb múltja van a biztosítási szakmának. Most az American Inernational Group Inc. (Ticker: AIG) részvényét vizsgáljuk.

A cég bevételei 50-50% arányban oszlanak meg az életbiztosítások és a nem élet biztosítások (vagyon és balesetebiztosítás) között. A cég várakozásai szerint 2014-től már folyamatosan nőnek a bevételek, így további emelkedés várható a részvénynél. Az USA legnagyobb biztosítójáról beszélünk.

Azért is ezt vizsgáljuk, mert nagyon jó lehetőségek vannak az árfolyamában. 2000-ben és 2007-ben volt egy nagyobb esése a részvénynek, és a válság alatt nagy bajba is került, nagyrészt a jelzálog piaci termékei miatt. Azóta talpra állt a cég, szépen emelkedik, és az alacsony alapkamat jót tett a cégnek. Az árfolyam tavaly november óta oldalazik. Itt már könnyű dolgunk van, amikor átlépi az 52-es szintet emelkedésre számíthatunk, ha csökken és a 47-es szint alá kerül csökkenésre számíthatunk. Reménykedhetünk az emelkedésben, mert annyira nem rossz eredményeket jelent a cég negyedévről negyedévre.

A Barclays és a Deutsche Bank is 56-58 dollár közé várja az árfolyamot.

aig