AIG biztosító elemzése

A biztosító cégekről amikor hallunk, egyből az ügynökökre gondolunk, akik próbálnak meggyőzni minket, hajtanak a jutalékért. Amerikában már nagyobb múltja van a biztosítási szakmának. Most az American Inernational Group Inc. (Ticker: AIG) részvényét vizsgáljuk.

A cég bevételei 50-50% arányban oszlanak meg az életbiztosítások és a nem élet biztosítások (vagyon és balesetebiztosítás) között. A cég várakozásai szerint 2014-től már folyamatosan nőnek a bevételek, így további emelkedés várható a részvénynél. Az USA legnagyobb biztosítójáról beszélünk.

Azért is ezt vizsgáljuk, mert nagyon jó lehetőségek vannak az árfolyamában. 2000-ben és 2007-ben volt egy nagyobb esése a részvénynek, és a válság alatt nagy bajba is került, nagyrészt a jelzálog piaci termékei miatt. Azóta talpra állt a cég, szépen emelkedik, és az alacsony alapkamat jót tett a cégnek. Az árfolyam tavaly november óta oldalazik. Itt már könnyű dolgunk van, amikor átlépi az 52-es szintet emelkedésre számíthatunk, ha csökken és a 47-es szint alá kerül csökkenésre számíthatunk. Reménykedhetünk az emelkedésben, mert annyira nem rossz eredményeket jelent a cég negyedévről negyedévre.

A Barclays és a Deutsche Bank is 56-58 dollár közé várja az árfolyamot.

aig

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!