Akkora profitot, bevételt jelentettek a techóriások, hogy úgy tűnik, az árfolyamzuhanás, korrekció még messze van – Amazon, Microsoft, Google

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Éppen jelentésszezon közepén vagyunk, és mindenki a nagy cégek eredményét várja. Nem is gondolnád, hogy milyen jó piaci környezetük, lehetőségeik vannak a nagy techóriásoknak. Azt gondolhatnánk, hogy már így is csúcson vannak a részvények, nehezebb még jobb és jobb eredményeket elérniük. Hát erre szépen rácáfoltak. Ezt figyeld!

Az Amazon, Google, Microsoft, Intel együttesen a tavalyi évhez képest 2,2 milliárd dollárral növelték a nyereségüket, illetve 19 milliárd dollárral a bevételüket. És bizony meglepetések is születtek. Először is fontos megjegyezni, hogy mindegyik cég felül tudta teljesíteni a várakozásokat. A keresőóriás pénzügyi vezetője a mobilkeresést, a Google Cloud Platformot, a YouTube-ot, valamint a bővülő hardvereladásokat emelte ki, mikor a nagyobb nyereség okait ecsetelte. Ezzel a Google átlépte a 700 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

Az Amazonról az elmúlt években nem a nyereség jutott az ember eszébe, mert nagyon sokáig veszteséges volt a cég, de még így is emelkedett az árfolyama. Most sem vár sokat tőle a piac, a cég viszont rájuk cáfolt, és sokkal jobb eredményt jelentett.

A Microsoft a felhőszolgáltatásainak köszönhetően tartja a tempót, és szintén a várakozások felett teljesített. Gondolnád, hogy most a felhőpiac a húzó ága a Microsoftnak? A 2000-es dotcom lufi óta most először tudta újra átlépni a cég a 600 milliárd dollár piaci kapitalizációt.

Az Intel a többi céghez képest már idősnek is mondható, ez meg is látszik az eredményein. Olyan mértékben nem tudta tartani a többi szereplővel a tempót, viszont így is biztatóak az eredményei, ami arra is utalhat, hogy újra növekvő bevételt és nyereséget érhet el a következő években.

Aki figyeli a Minner tőzsde rovatát, már profitált is volna ebből, sőt, egy korábbi elemzésben említettem is a jó beszállási lehetőséget például az Amazonnál (de több cégnél is). Most bizony szép kis profittal zárhatták a pozíciókat, vagy profitban “ülnének”.

Ehhez a cikkhez szorosan kapcsolódó tartalom: Így fektetnék be 1 – 5 millió forintot 5 évre a tőzsdén és egyéb befektetési termékekbe. Rövid és hosszútávú profitra is összpontosítva

Forrás: Marketwatch
Fotó: Wikipédia

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!