Amikor a macskád tart el

A részvényekre is pozitív hatással van az, hogy az internetet az utóbbi időben ellepték a cicás és kutyás képek, videók. Globálisan nőtt a kisállat tartási kedv. Négy nagy cég dominál a piacon (három közülük ismerős is lehet): Colgate-Palmolive Co., Mars Inc., Nestlé S.A., Del Monte Corp.
A következő elemzésben bemutatjuk, hogy pénzt is lehet keresni amellett, hogy lájkolgatjuk a cicás, kutyás képeket.

A mostani részvény elemzés a Colgate-Palmolive Co.-ra vonatkozik, mivel ezzel lehet kereskedni a tőzsdén az előbb felsoroltak közül. A részvénytársaság bevételeinek 12% származik az állateledelből. A piac bővülését így is megérzi, mivel 92 országban van jelen ebben a szektorban is. A többi piacon így is jól teljesít, mivel a Colgate márkát meghallva mindenkinek eszébe jut a fogkrém.
A grafikon után pedig nézzük milyen lehetőségek vannak az árfolyamba.

colgate

60 dollár környékén erős ellenállás található, február elején arról a szintről fordult az árfolyam.  65-66 dollár átlépésénél már érdemes emelkedésre számíthatunk. 70-79 dollár közé is felmehet az árfolyama. Hosszútávon pedig megközelítheti a 100 dolláros árszintet.
Elemzői várakozások:
UBS 70$

Cikk frissítése 2015. január 7. : A 70 dollárt elérte a részvény. Most újra visszakorrigált az árfolyam. Jó beszállási pont alakult ki 67 dollárnál. Kis kockázattal profitot lehet elérni, de ha 67 dollár alá menne tartósan, érdemes eladni a részvényt. 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!