vasárnap, január 17, 2021

Amikor a macskád tart el

A részvényekre is pozitív hatással van az, hogy az internetet az utóbbi időben ellepték a cicás és kutyás képek, videók. Globálisan nőtt a kisállat tartási kedv. Négy nagy cég dominál a piacon (három közülük ismerős is lehet): Colgate-Palmolive Co., Mars Inc., Nestlé S.A., Del Monte Corp.
A következő elemzésben bemutatjuk, hogy pénzt is lehet keresni amellett, hogy lájkolgatjuk a cicás, kutyás képeket.

A mostani részvény elemzés a Colgate-Palmolive Co.-ra vonatkozik, mivel ezzel lehet kereskedni a tőzsdén az előbb felsoroltak közül. A részvénytársaság bevételeinek 12% származik az állateledelből. A piac bővülését így is megérzi, mivel 92 országban van jelen ebben a szektorban is. A többi piacon így is jól teljesít, mivel a Colgate márkát meghallva mindenkinek eszébe jut a fogkrém.
A grafikon után pedig nézzük milyen lehetőségek vannak az árfolyamba.

colgate

60 dollár környékén erős ellenállás található, február elején arról a szintről fordult az árfolyam.  65-66 dollár átlépésénél már érdemes emelkedésre számíthatunk. 70-79 dollár közé is felmehet az árfolyama. Hosszútávon pedig megközelítheti a 100 dolláros árszintet.
Elemzői várakozások:
UBS 70$

Cikk frissítése 2015. január 7. : A 70 dollárt elérte a részvény. Most újra visszakorrigált az árfolyam. Jó beszállási pont alakult ki 67 dollárnál. Kis kockázattal profitot lehet elérni, de ha 67 dollár alá menne tartósan, érdemes eladni a részvényt. 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek