KezdőlapTőzsdeAmikor a technológia és a fehérnemű találkozik

Amikor a technológia és a fehérnemű találkozik

-

A 3d nyomtatás napjaink legújabb technológiája, amely rohamos tempóban fejlődik.  Még sok akadály gördül az elé, hogy tökéletesen használható tárgyakat állítson elő, de egyre közelebb kerül hozzá. Azért nevezik nyomtatásnak, mert rétegenként kerül nyomatatásra az adott tárgy, alulról felfelé. Ehhez meghatározott anyagokra van szükség, attól függően, hogy mit szeretnénk elkészíteni. Például kisebb tárgyakat sikeresen nyomtathatunk a LEGO által is felhasznált anyagok segítségével. A sikeres nyomtatáshoz három dologra van szükség: 3d printer, az adott tárgy 3d-s tervére – ami történhet scanneléssel is -, illetve a felhasználásra szánt anyagokra. Egyre több otthon is használható nyomtató kerül a forgalomban, és az előállításhoz szükséges anyagok esetében is találhatunk olcsóbbakat. A 3d nyomtatás újabb és újabb területeken hódit magának teret.

Az alábbi felhasználási területeken már találkozhattunk vele:

  • az egészségügyben: működő máj nyomtatása
  • titán lópatkó
  • játékfigurák
  • autókarosszéria
  • használati tárgyak
  • tervezés fázisában meghatározott tárgyak prototípusának nyomtatása
  • bonbon nyomtatás
  • ruha nyomtatás
  • és így tovább sorolhatnánk a felhasználási területeket, mert egyre több új kerül elő.

Ezek közül most a ruha nyomtatás kerül kiemelésre, hiszen a cikk központi témája is e körül mozog – ezt tartottuk az egyik legérdekesebb területnek. Korábban csak olyan ruhadarabok kerültek nyomtatásra, amelyek kényelmetlenek, ezáltal viselhetetlenek voltak, azonban tavaly novemberben a Victoria’s Secret cégnek sikerült áttörés hozni a saját fehérnemű nyomtatásával. Annak érdekében, hogy tökéletesítsék az egyes ruhadarabok gyártását, a modelleket 3d-ben bescannelték, ezáltal személyre szabott darabok kerültek előállításra, biztosítva a kényelmet.

A képek után nézzük, hogy alakulnak, milyen irányba mozognak a 3d nyomtató szektorba tartozó részvények, majd egy extra videót is láthatunk az előbb említett modellekről.

victoria_secret_wiredjpgForrás: Wired.com

victoria_secret_3dprint

A legtöbb elemző a 3DSystems cég részvényeit veszi figyelembe, nem véletlenül, hiszen tőzsdei tickerje is beszédesen DDD. A tőzsdére való bevezetés óta 478%-ot emelkedett az árfolyama. Ebben az évben volt egy természetes korrekciója – az árfolyam csökkenést mutatott, amely jelenleg 75,96 dolláros szinten áll. Abban az esetben, ha nem csökken az 55 dolláros szint alá, akkor növekedést várhatunk a részvény árfolyamától.

3dsystems

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek