KezdőlapTőzsdeAmit nem mond el a brókered az Apple-ről

Amit nem mond el a brókered az Apple-ről

-

A világ legértékesebb cége az Apple! Rendben, ezt még el is mondja a brókered, de ha vásárolni akarsz a részvényből, nem biztos, hogy lebeszél. Miért mondom ezt? Én le akarlak beszélni az Apple részvény vásárlásról? Nem egészen! Ha megkérded, merre megy az Apple részvény árfolyama, akkor azt mondom, hogy….

Ha rövid távon gondolkodsz az Apple részvény vásárlásban, akkor lehet, hogy most jobb lesz távol maradnod a részvénytől. Miért? Hiába a nagy cég, aki több milliárd dollárnyi készpénzen ül, hiába a stabil eladások, ha a befektetők nem érzik elég trendinek a részvényt, és nincsenek jó várakozások, az árfolyam nem fog emelkedni. Jelenleg az Apple hiába ad el majd ebben az évben 211 millió mobilt, ha ez az üzletág csak 6%-ot növekszik évente. Ez kevés a 10-20%-os részvény emelkedéshez. A befektetőket nem a több milliárd dollár érdekli, hanem a növekedés %-a.

Termékciklus vége? Nincs új a nap alatt, de ne temessük az Apple-t

Az Apple így is szépen ellavírozott, és jól elnyújtotta az iPhone értékesítést. Viszont azóta nem dobott semmi újdonságot a piacra, és az eladásokban sem tud akkorát domborítani. Tudod ez a befektetőknek fontos. Ez egy kicsit visszafoghatja az árfolyamot, így aki rövid távon akar profitálni (1-2 éven belül), nem ajánlom az Apple részvényt. Az amerikai cégeknél csökkent a részvény visszavásárlási kedv is, így ez az Apple-t is érinti, már nem fogja ez növelni az árfolyamot.  Viszont hosszú távon 3-10 éves távlatban óriási lehetőségek vannak benne! Miért? 

Brutális mennyiségű készpénzen ül az Apple. Szerencséje van a cégnek, mert van annyi tartaléka, hogy ráér 5-10 év múlva újra durrantani valami nagyot. Nézd meg az alábbi ábrát, az Apple több mint 200 milliárd dollárt tartalékol. Dupla annyit, mint a második legnagyobb készpénzállománnyal rendelkező Microsoft, és háromszor annyit, mint a Google!!! Főleg azért is, mert nem akarja hazavinni a profitját az USA-ba, mert akkor adóznia kellene utána, így inkább felvásárolásokra költi. Ennyi pénzből, tartalékból már tud felvásárolni, fejleszteni… Ezt most nem is részletezem, lesz erről még szó a Minneren! Mit csinálj akkor most? (kép alatt folytatom!)

 

applekeszpénz

1. Rövidtáv
Meg tudod fogni a hullámzásokat, oldalazást, és egy kis csökkenést is!
2. Hosszútáv
Tudod, néha írtam, hogy érdemes azonos mennyiséget, vagy azonos értékben venni időszakonként részvényekből, ha hosszútávra kereskedsz. Pl. veszel negyedévente, félévente x összegért Apple részvényt. Így beátlagolod az árfolyamot, és amikor lesz a nagy árfolyam emelkedés, te már ott leszel.

Regisztrálj be a HotForexhez, mert náluk tudsz kereskedni az Apple részvénnyel is.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek