vasárnap, január 17, 2021

Apple 100 dollárért?

Persze sokan egyből arra gondolna valamelyik Apple termékről fogunk írni. Jó is lenne, ha valamit 100 dollárért megkapnánk. Igaz akkor már nem lenne Apple. A részvény árfolyam áll 100 dolláron, mivel június elején felaprózták a részvény árfolyamot, az akkor 645 dolláros ár helyett 94 dolláron nyitott a következő kereskedési napon a részvény, de mindenki 7 szer több részvényt birtokol így (veszteni nem vesztettünk tehát ezen a kis változtatáson). Ez arra volt jó,hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni egy részvényért, mint eddig. Látható, hogy azóta is 6,3 % -ot tudott emelkedni.

De óvatosan kell nézni a grafikont. Az indexes kolléga kicsit be is nézte ebben a cikkben. Erre kell figyelni, mert a régi szinteket már nem lehet úgy elemezni, az ő példájában a 2013 áprilisi példa nem helytálló, mivel akkor nem 55 dollár volt egy részvény árfolyama. De hibáztatni se lehet érte, mert persze a kereskedők valamennyire ehhez is viszonyítanak jelenleg, nem a régi 400 dollár körüli árfolyamhoz. Az árfolyamot is már az új szintekhez igazítják a programokban, grafikon rajzoló szoftverekben.

Eddig többször is volt ilyen splitelés az Apple esetében, amikor a részvény csomagunk ugyanannyit ér, csak több részvényünk van kevesebb áron.
Splitelések:
1987. 06. 16. 2:1 arányban
2000.06. 21. 2:1
2005. 02. 28. 2:1
2014. 06. 09. 7:1

Valószínűleg az ősszel még feljebb mehet a részvény, és a jól megválasztott 100 dollár körüli ár is jó arra, hogy a befektetők inkább a 100 dollár felett tartsák a részvény árát. Ha tőzsde infó kell, olvassátok a minner.hu -t.

Kép: Apple.com

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek