Apple 100 dollárért?

Persze sokan egyből arra gondolna valamelyik Apple termékről fogunk írni. Jó is lenne, ha valamit 100 dollárért megkapnánk. Igaz akkor már nem lenne Apple. A részvény árfolyam áll 100 dolláron, mivel június elején felaprózták a részvény árfolyamot, az akkor 645 dolláros ár helyett 94 dolláron nyitott a következő kereskedési napon a részvény, de mindenki 7 szer több részvényt birtokol így (veszteni nem vesztettünk tehát ezen a kis változtatáson). Ez arra volt jó,hogy nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni egy részvényért, mint eddig. Látható, hogy azóta is 6,3 % -ot tudott emelkedni.

De óvatosan kell nézni a grafikont. Az indexes kolléga kicsit be is nézte ebben a cikkben. Erre kell figyelni, mert a régi szinteket már nem lehet úgy elemezni, az ő példájában a 2013 áprilisi példa nem helytálló, mivel akkor nem 55 dollár volt egy részvény árfolyama. De hibáztatni se lehet érte, mert persze a kereskedők valamennyire ehhez is viszonyítanak jelenleg, nem a régi 400 dollár körüli árfolyamhoz. Az árfolyamot is már az új szintekhez igazítják a programokban, grafikon rajzoló szoftverekben.

Eddig többször is volt ilyen splitelés az Apple esetében, amikor a részvény csomagunk ugyanannyit ér, csak több részvényünk van kevesebb áron.
Splitelések:
1987. 06. 16. 2:1 arányban
2000.06. 21. 2:1
2005. 02. 28. 2:1
2014. 06. 09. 7:1

Valószínűleg az ősszel még feljebb mehet a részvény, és a jól megválasztott 100 dollár körüli ár is jó arra, hogy a befektetők inkább a 100 dollár felett tartsák a részvény árát. Ha tőzsde infó kell, olvassátok a minner.hu -t.

Kép: Apple.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!