Az Aldi és a Lidl árháborúja teszi tönkre a Nagy-Britannia-i tejipart?

Az árak csökkenése kedvező a vevők számára, és üdvözítő az, amikor egyre olcsóbban tudsz megvenni valamit. Viszont az Aldi és a Lidl olyan mélységekbe nyomta a tej árát, amit már nem tudnak kigazdálkodni a Nagy-Britannia-i gazdák.

A gazdáknak átlagosban 62 pennybe kerül 2,4 liter tej „megtermelése”, míg ezek a boltok legalacsonyabb ajánlata 48 penny, ennyiért veszik meg a gazdáktól a tejet, és sok gazdának bele kell mennie ebbe az árba. Tehát a gazdák többsége veszteségbe kerül, és az árverseny miatt nem is tudnak ebből kijönni. 2,4 liter tej ára átlagban a boltokban 94 penny.

Az elmúlt egy évben 25%-kal csökkent a tej ára az üzletláncokban. Az árháború a többi élelmiszer árára is kihat, és a legnagyobb üzletláncok is veszteséget könyvelhetnek el. Például a Tesco is.

Az árháború sosem vezet jóra! Ezt még mindig nem tanultuk meg. Aki sokat árháborúzik, ő nem fog tartósan profitot termelni, sőt az egész iparágat veszélyeztetheti. Erre jó példa a mostan eset is. Sőt mondhatjuk azt is, hogy lényegében deflációs hatás figyelhető meg a piacon, vagyis az árak csökkennek. Most láthatod igazán, mit okoz a defláció, vagyis akár Nagy-Britanniai gazdák teljesen tönkremehetnek. Van egy árszint, ami alatt már ők sem fognak dolgozni.

Forrás: BI
Fotó: Alper Çuğun

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!