KezdőlapTőzsdeAz Alibaba 590 millió dollár értékben bevásárolta magát egy kínai telefongyártóba

Az Alibaba 590 millió dollár értékben bevásárolta magát egy kínai telefongyártóba

-

Az Alibaba tovább folytatja a terjeszkedést. 590 millió dollár értékben kisebbségi részesedést vett a kínai Meizu telefongyártóban. A Meizu a kínai mobileladások piacán 2%-os részesedést tud felmutatni. Ebből látszik tehát, hogy az Alibaba az egyik legkisebb vállalatba fektetett. Célja, hogy népszerűsítse a saját YunOS mobil operációs rendszerét. A későbbiekben több Meizu készüléken is a YunOS fog futni.

Az üzlet mindkét cégnek hasznos lehet, mivel az Alibaba értékesítési rendszerét kihasználva a Meizu is tovább növelheti részesedését a kínai piacon. Jelenleg havi 1,5 millió mobilt adnak el (és ezzel 2%-os részesedésük van a piacon), ez akár meg is duplázódhat a nyárra. A Meizut igazából onnan ismerheted, hogy több iPhone klón készüléke is van.

Az Alibaba befektetése később térülhet csak meg, tehát erre a befektetőknek még várniuk kell. Ez azt is jelentheti, hogy a részvényben vegyes mozgást láthatunk majd, amikor a hír eljutott a részvényesekhez. Legutóbb azzal került az Alibaba a hírekbe, hogy drónokat tesztel, ezekkel szállítja ki a teát a vásárlóknak.

A legnagyobb befektetési cégek elemzői prognózisa szerint 110 dollárig emelkedhet az Alibaba részvénye, jelenleg 85 dolláron áll. Tehát, szép kis hozamra számíthatnak a befektetők.

Olvasd el további Alibaba elemzéseinket, kattints ide!

Forrás: verge, techcrunch

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek