Az Alibaba alulárazott, pedig 7,5%-ot emelkedett tegnap

Tegnap jött ki a negyedéves jelentetése az Alibaba kínai e-kereskedelmi óriásnak, és nem is akármilyen számokat közölt. Az elemzői várakozásokat túlszárnyalva 45%-os árbevétel növekedést tudott felmutatni az előző év azonos időszakához képest. Hatékonyan tudta növelni a mobileszközökön is a bevételeit. A befektetők örültek a híreknek, és az árfolyam volt 10% pluszban is, de nap végére 7,5% pluszban zárt.

Ez jó nekünk is, hiszen visszakorrigált az árfolyam, és hamarosan újra pluszban lesz a spekulációnk.
Az elemzők tartásra javasolják a részvényt, tehát az emelkedésben bíznak. Ez a nagy ugrás is előjele lehet az újabb emelkedésnek, trendfordulónak. Friss célárakat szinte minden fontosabb elemző emelte. Ez azt is jelenti, hogy a mostani ártól számítva több mint 20% profitot lehet elérni a részvényen.

Fontosabb elemzők várakozásai, minden elemző emelte a célárat:
Morgan Stanley-től Robert Li 109$ célárat határozott meg
Deutsche Bank-tól Alan Hellawell 104$
Credit Suisse-től Dick Wei 114$
Nomura Securities-től Chao Wang 139 dollárig várja a részvény.

Alibaba részvény elemzés - finviz.com
Alibaba részvény elemzés – finviz.com

Forrás: google/finance, blog.barrons.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!