Az Alibaba és a …… rabló – Ezek jól megszivattak

Szerencsére a Minnerre feltöltött tőzsde elemzések többsége vaskos profitot hozhat annak, aki figyel rájuk. De vannak kivételek. Nekem amolyan VIP részvény az Alibaba. Több cikket is írtam róla, sőt rengeteget. Ezeket ide kattintva olvashatod el. Voltam pluszban is a részvénnyel, de meg kellett válnom úgy, hogy veszítettem is rajta. De még mindig VIP, Sokan túlárazottnak gondolták a részvényt. És a fenébe is, lehet emiatt nem akart emelkedni az a fránya részvény. És most mi történt?

Az árfolyam vissza is kúszott újra normális szintre. A cég újabb felvásárlást jelentett be, a kínai Youtube-nak is tartott Youku Tudou Inc-t vették meg 3,7 milliárd dollárért. Az előző cikkekben is láthattátok, hogy az Alibaba több területről is vásárolt már fel cégeket, már nem csak egy e-commerce vállalat, hanem ténylegesen több területen is jelen van.

Az alábbi grafikonra ráhúztam néhány trendvonalat. Ami talán jól jelzi, hogy az árfolyam újra emelkedő pályára állhat. Én mégegyszer megpróbálom megfogni. Véleményem szerint a spekulánsok picit félre értelmezik a céget, illetve eddig én nem láttam a spekulánsok fejébe. A kockázatomat viszont minimalizálom. A tőkét most is több részre osztom és árfolyamtól függően vásárolok a tőkéből. Tehát a rászánt tőke egynegyedével jelenlegi árfolyamon szállok be, az összeg második negyedét csak néhány hónap múlva használom fel (árfolyamtól függően), és veszek részvényt… és így tovább. Így beátlagolom majd az árat. Most pont oldalazik a részvény, és az előző időszakban is oldalazott, így jó beszállni most. 76 dollár alatt viszont a részvényt nem tartom tovább.

alibaba-reszveny-elemzes

Fotó (kiemelt):
Reuters

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!