Az Alibaba Hongkong után Tajvanban is létrehozott egy vállalkozókat segítő alapítványt

Az Alibaba egyre jobban készül hosszútávra berendezkedni, erre utal az is, hogy Tajvanban 316 millió dollár értékben létrehozott egy nonprofit alapítványt, vállalkozások támogatására. A Tajvaniaknak persze ez nem tetszett, hiszen az ellentét már régóta fent áll Kína és Tajvan között.

Az Alibaba először az élelmiszerek és mezőgazdasági termékekre fog fókuszálni, és ezeket támogatja. A fiatalokat fogják nagyobb mértékben segíteni, oktatással, és a munkához szükséges eszközökkel. Az Alibaba célja végső soron az, hogy a vállalathoz tartozó webáruházakba kapcsolja be ezeket a termékeket, vállalkozókat is. A cég tehát a Hongkongi példát követve hosszútávra rendezkedik be.

Az árfolyam az utóbbi időben nem akar emelkedni. A nagyobb elemző cégek még mindig 110 dollár fölé várják a részvényt. Az árfolyam is furcsán mozog, tehát jó lehetőség kínál azoknak akik bíznak az emelkedésben. A cég éves növekedése így is 30%-os, tehát ez a részvényben is tükröződni fog.

Alibaba részvény - finviz.com
Alibaba részvény – finviz.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!