Az Alibaba létrehozott egy 129 millió dollárral gazdálkodó, fiatalokat támogató alapítványt

Az Alibaba internetes webáruház megalapította Hongkongban* a Alibaba Hong Kong Young Entrepreneurs Foundation-t. Az alapítvány célja, hogy segítse a hongkongi fiatalok vállalkozás indítását, vagy már meglévő cégüket. A fő cél persze az, hogy az Alibaba Grouphoz tartozó webáruházakba terelje a vállalkozókat. Tehát a Taobao és Tmall oldalakat oldalakra fogják feltötleni termékeiket a leendő fiatal vállalkozók. Az alapítvány 129 millió dollárból gazdálkodik, amiből beruházásokat, oktatásokat, mentori programokat finanszíroz.

Emellett 200 hongongi diáknak lesz lehetősége az egyetemi évei alatt gyakornokként elhelyezkedni az Alibabanál, így belelátva egy globális cég életében.

A fenti két kezdeményezésből is jól látszik, a későbbi fejlődést is támogatja már az Alibaba, tehát a részvénykibocsátásból származó tőkéből a távlati célokra is gondolnak, költenek. A legérdekesebb, hogy a részvénykibocsátás miatt főleg külföldi tőkéből, mondhatni jól csinálták.

A negyedéves jelentésük is jól sikerült, igaz a várakozás nagy volt, de még így is kétszámjegyű növekedést tudnak felmutatni év/év alapon. Az árfolyam nem sokat változott az előző cikkünk óta. Egy kis oldalazás mindenképpen várható az előtt, míg újra emelkedésnek indulna a részvény. A nagy elemzőcégek még így is bőven 110 dollár feletti részvényárat várnak, tehát 20%-os emelkedést 1 éven belül.

Alibaba részvényárfolyam - finviz.com
Alibaba részvényárfolyam – finviz.com

Forrás: alibabagroup
*helyesen írtuk a Hongkongban szót,
ma is tanultunk valamit

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!