szombat, január 16, 2021

Az Amazon nagyobb vállalat, mint a Walmart, BestBuy, Target együttvéve – infografika

Mióta az Amazon 2015. december óta nyereséges lett, azóta került jobban a befektetők célkeresztjébe. Bár addig is imádták a tőzsdézők, de miután nyereségről számolt be, több komolyabb befektető szeme elé került, így komolyabban megtámasztja az árfolyamot a stabilabb befektetői háttér. Nem véletlen, hogy a tavalyi évben közel 20%-ot emelkedett az Amazon részvénye. Az elmúlt 10 évben 1900%-ot növekedett a részvény árfolyama, és így a cég piaci kapitalizációja. Az infografika után megtudod, miért érdekes most a részvény!

amazon infografika

Fontos szintnél jár az Amazon árfolyama

Az Amazon most lépte át a 840 dolláros árszintet. Aminek már tavaly október óta  harmadszorra fut neki az árfolyam. Amennyiben tartósan át tudja törni, úgy meglódulhat a részvény ára, megközelítve a 900-1000 dolláros részvényárat. Ezt a szintet a profi befektetők figyelik, és alacsony kockázat mellett be tudnak szállni a vételi oldalon. Jelenleg a piac (a tőzsde emelkedik) is támogatja az árfolyamot ebben.

A vállalat nemcsak az e-kereskedelemben tevékenykedik, hanem például a web cloud szolgáltatását is nagyon imádják a webfejlesztők, programozók, vállalatok.

amazonreszveny

A Minner tőzsderovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz az Amazon-részvénnyel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Fotó: Mike Seyfang/Flickr

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek