Az amerikai cégektől jó előrejelzések érkeznek a 2015-ös évre

A jelentés szezon ide-oda mozgatja a részvényeket, és felpörgeti a tőzsdék forgalmát. Ezen időszak alatt sok új adatot is megtudunk, például az egyes cégek várakozásait a jövőre nézve.

Ebből leszűrhető az, hogy míg az árbevétel nem nő nagy mértékben, addig az egy részvényre jutó nyereség annál jobban. Ez annak köszönhető, hogy a cégek költségcsökkentéssel sajtolnak ki nagyobb haszonkulcsot, profitot.

A BusinessInsider grafikonján jól látszik, hogy a negyedévenkénti haszonkulcs növekedését várják a részvénytársaságok. Ez megerősíti azt a vélekedésünket, hogy az amerikai piac jó befektetési lehetőségeket nyújt számunkra.

profitkilatas usa

 

Forrás: BusinessInsider

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!