KezdőlapTőzsdeAz Amerikai Haditengerészet 9 millió dollárt fizet a Microsoftnak évente az XP...

Az Amerikai Haditengerészet 9 millió dollárt fizet a Microsoftnak évente az XP támogatásért

-

2014. áprilisától fogva a Microsoft nem küld frissítéseket az XP operációs rendszerre, így aki azt használj, ki van téve annak, hogy a rendszere nincs biztonságban, könnyen feltörhető. Az Amerikai Haditengerészet (US Navy) is az XP-t használja, több szoftvere csak ezen az operációs rendszeren működik, így kénytelen nagyobb összeget áldozni arra, hogy a a Microsoft frissítéseket küldjön számára.

Évente 9 millió dollárt költenek erre addig, amíg frissebb operációs rendszerre át nem áll az egész haditengerészet. 2017-ig meghosszabították a Microsoft szerződését, így folyamatos támogatást kapnak. Több mint 100 000 számítógépen fut az XP jelenleg, sőt még a régebb 2003-as Office csomag is a számítógépeken van. Mivel a haditengerészet több kiemelten fontos számítógépén is ez az operációs rendszer, így a Microsoft összesen 31 millió dollárt is kereshet csak a haditengerészeten.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy még mennyi ilyen intézmény van szerte az USA-ban, akik fizetnek a Microsoftnak. Valószínűleg nem az US Navy az egyetlen.

Ezért is éri meg a Microsoft részvényével foglalkozni. Újra érdemes hosszútávon gondolkodni benne, mivel sokat fiatalodott a cég, és az új irányok a csúcson tartják.

Az előző Microsoft részvény elemzésünk óta, nem emelkedett 49 dollár fölé a részvény, így még nem is nyílt meg pozíció. Érdemes továbbra is figyelni, a negyedéves jelentésénél fel is bökhet addig a részvény.

Előző elemzésünk így szólt (2015. július 12.):
A Microsoft részvényének ára az elmúlt időszakban oldalazott, és már egy nagyobb korrekción is túl van. 49 dollár felett érdemes lesz foglalkozni a részvény vásárlással. És 45 dollárra tudjuk majd helyezni a stop szintünket, ha rossz irányba menne az árfolyam, ott ki tudunk szállni. A részvény 60 dollár fölé is emelkedhet, így 8% kockázatunkra jut 22% profit.

Microsoft részvény elemzés - finviz.com
Microsoft részvény elemzés – finviz.com

Forrás: CNNMoney

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek