Az Amerikai Haditengerészet 9 millió dollárt fizet a Microsoftnak évente az XP támogatásért

2014. áprilisától fogva a Microsoft nem küld frissítéseket az XP operációs rendszerre, így aki azt használj, ki van téve annak, hogy a rendszere nincs biztonságban, könnyen feltörhető. Az Amerikai Haditengerészet (US Navy) is az XP-t használja, több szoftvere csak ezen az operációs rendszeren működik, így kénytelen nagyobb összeget áldozni arra, hogy a a Microsoft frissítéseket küldjön számára.

Évente 9 millió dollárt költenek erre addig, amíg frissebb operációs rendszerre át nem áll az egész haditengerészet. 2017-ig meghosszabították a Microsoft szerződését, így folyamatos támogatást kapnak. Több mint 100 000 számítógépen fut az XP jelenleg, sőt még a régebb 2003-as Office csomag is a számítógépeken van. Mivel a haditengerészet több kiemelten fontos számítógépén is ez az operációs rendszer, így a Microsoft összesen 31 millió dollárt is kereshet csak a haditengerészeten.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy még mennyi ilyen intézmény van szerte az USA-ban, akik fizetnek a Microsoftnak. Valószínűleg nem az US Navy az egyetlen.

Ezért is éri meg a Microsoft részvényével foglalkozni. Újra érdemes hosszútávon gondolkodni benne, mivel sokat fiatalodott a cég, és az új irányok a csúcson tartják.

Az előző Microsoft részvény elemzésünk óta, nem emelkedett 49 dollár fölé a részvény, így még nem is nyílt meg pozíció. Érdemes továbbra is figyelni, a negyedéves jelentésénél fel is bökhet addig a részvény.

Előző elemzésünk így szólt (2015. július 12.):
A Microsoft részvényének ára az elmúlt időszakban oldalazott, és már egy nagyobb korrekción is túl van. 49 dollár felett érdemes lesz foglalkozni a részvény vásárlással. És 45 dollárra tudjuk majd helyezni a stop szintünket, ha rossz irányba menne az árfolyam, ott ki tudunk szállni. A részvény 60 dollár fölé is emelkedhet, így 8% kockázatunkra jut 22% profit.

Microsoft részvény elemzés - finviz.com
Microsoft részvény elemzés – finviz.com

Forrás: CNNMoney

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!