Az amerikai olajcégek kötvény csődcunamit indítanak el?

A fracking cégeknek nem kedvező az alacsony olajár, mert a megtérülésük 70 dollár felett van. Nagy profit lehetőségről írtunk az elmúlt hónapokban arról, hogy ezeknek a cégeknek az árfolyamesésére érdemes játszani.

Jelenleg már a fracking (olajpala) részvények áresésére nem érdemes spekulálni, de egy új információnk szerint a vásárlással is tovább kell várni, előző cikkünkben azt írtuk, hogy 1-2 hónapot, de inkább az olajárhoz kötjük.

Az olajpala vállalatok kötvénykibocsátással fedezték a terjeszkedésüket. Tehát 50 dollár alatti olajárnál már a kötvények kifizetése is veszélybe kerül, így mind a cég, mind a befektetők elveszthetik a tőkéjüket. Még mindig úgy gondoljuk, hogy ezek a cégek védekeztek az olajár csökkenés ellen fedezeti ügyletekkel, tehát annyira nem vészes a helyzet. De mégis 55 dollár feletti olajárnál kezdhetünk ezeknek a részvényeknek a vásárlásában gondolkodni.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!