Az Apple bevétele az iPhone-tól függ?

Egyre jobb, nagyobb eredményt jelent az Apple negyedévről-negyedévre. A számok annyira meggyőzőek, hogy a világ legnagyobb cége lett, és rengeteg készpénzen is ül. A szöveg mellett található látható, hogy az Apple erősen függ az iPhone bevételétől? Picit fordítsuk meg a gondolkodásunk. Szóval, pont azért van akkora bevétele a cégnek, mert annyira sikeres az iPhone.

Készpénzze is van a vállalkozásnak, szóval néhány évig a részvényesek nem pánikolhatnak. Mi az, ami megijesztheti őket? Ők nem úgy látják, hogy az Apple bevétele attól nő, hogy itt van neki az iPhone, hanem azt látják, hogy az Apple bevételének közel 70%-át az iPhone eladások teszik ki. Tehát a befektetők akár túl is reagálhatnak majd egy-egy rosszabb jelentést, ami az árfolyam zuhanásához is vezethet. Erre persze még várni kell, és ezt is azért írtam le, hogy tudjuk mire is számíthatunk.

Ez az infografika jól szemlélteti az Apple óriási bevételeit. 49,6 milliárd dollárból 10,7 milliárd profitot tud felmutatni, ez a szám is döbbenetes. Előző cikkben rövid elemzést is olvashattál a cégről, most olyan szinten van a részvény, ahol érdemes beszállni.

appleinfografika2015

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!