Az Apple brutális eredményt jelentett. 74 millió iPhone?

Apple store, apple bolt
Apple store, apple bolt

Előző cikkünkben már említettük, hogy a karácsonyi szezont fölényesen az Apple nyerte a mobilok piacán. A tegnap közölt negyedéves jelentésükből kiderül, hogy a várakozásokat is felülmúlták.  74 millió iPhone-t értékesítettek, összességében pedig a legjobb negyedévük volt, ez főleg a december időszaknak is köszönheti. A 18 milliárdos negyedéves bevétel is brutális eredmény.

Az iPhone eladásoknál pedig 46%-os éves növekedést tudott felmutatni. Pedig az elemzők régebben elkezdték temetni az Apple-t, most mégis rácáfolt ezekre.

A tőzsde zárás követően, még lehet kereskedni a részvényekkel, un. after hours tőzsdei kereskedés folyik ilyenkor. Ebben 5,75%-ot tudott emelkedni az Apple árfolyama.

A nagyobb elemzők még feljebb várják továbbra is az árfolyamot. Az előző elemzésünkben említett oldalazás megtörtént a részvényben, tehát e a hír hatására újra elindulhat az emelkedő pályán a részvény.

Apple részvény - finviz.com
Apple részvény – finviz.com

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!