Az Apple nyithatja ki Pandora szelencéjét?

Az Apple elindította Apple Music zenei stream szolgáltatását, ami kedvezőtlenül hathat ki a többi stream szolgáltatóra, Spotify, Pandora, Deezer. A legnagyobb konkurenciáról kevés szó esik a magyar médiában, pedig nem a Spotify, hanem a Pandora Media az a vállalat, akitől felhasználókat csábíthat az Apple. A Pandora szolgáltatását 80 millióan használják, a Spotify-t 60 millióan. Az Apple 100 millió felhasználót szeretne összegyűjteni. Mennyi az annyi?

A Pandora ingyenes szolgáltatást ad, de havonta  5 dollárt fizetve már reklám mentesen használhatod a szolgáltatását. Az Apple ezzel szemben havi 10 dollárt kér, ami lényesen magasabb. A családi ár vonzó lehet a felhasználóknak, ez 14,99 dollár (max 6 fő).

Miért öli meg a Pandora-t?

  1. Árversenyben az Apple előnyben lehet, mivel a Pandoranak most kellene emelnie az árakon, ha versenybe akarna maradni.
  2. A Pandorát sok felhasználó ingyenesen használja, őket nehéz átfordítani már előfizetővé, és a reklámokból nem jön annyi bevétel, hogy a cég fel tudjon mutatni kellő profitot.

Az alábbi ábrán is láthatjuk, hogy a negyedéves bevétele csökkent 2015 első hónapjaiban, és veszteséget tudott csak felmutatni a Pandora Media.

Pandora Media negyedéves eredményei - google finance
Pandora Media negyedéves eredményei – google finance

 

A Pandora Media (Ticker: P) részvénye az utóbbi időben erősen csökkenő trendben van. Ebből már egyszer profitáltunk, de most újra lehetőségünk adódik. Az árfolyam 12-14 dollár közé is eshet. Ami azt jelenti, hogy 19 dolláros stop szintet használva 10%-ot kockáztatunk 20% profitért. A 10% kockázat 20% profit lehetőség már vonzó számunkra. A legtöbb magyar brókercégnél is lehet short, vagyis eladási pozíciót elhelyezni erre a részvényre.

Pandora részvény elemzés - finviz.com
Pandora részvény elemzés – finviz.com

Fotó: Apple.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!