Az Apple vezére már a kínai “twitteren” is elérhető

Mivel Kínában betiltották a Facebookot, és a Twittert is, így Tim Cook az Apple vezérigazgatója a Weibo nevű Twitterhez hasonló közösségi oldalon indította el profilját. Így a kínai Apple rajongók első kézből tudják kapni a híreket, információkat. Cook azért erre a hétre időzítette a profil létrehozását, mert éppen az Apple környezetvédelmi programjairól tárgyal Pekingben.

Az Applenek fontos célpiac Kína, hiszen a második negyedéves bevétele az ázsiai piacon 71%-os növekedést mutatott az előző évhez képest.

A Weibora is érdemes kitérni, hiszen kicsit a Twitter és a Facebook ötvözete, és nagyon népszerű Ázsiában. 200 millió aktív felhasználója van havonta, szóval nem elhanyagolható a közösségi háló piacon.

A részvény (New York-i tőzsdén kereskedhető) most kezdte meg az emelkedő trendet, és ezt még a szektortársa a Twitter zuhanása sem törte meg.  Vételi oldalon ülve 15 dollár alatt már nem érdemes tartani a részvényt (13% kockázat), a részvény 22-24 dollár közé is emelkedhet 1-2 éven belül (30% profit).

Weibo részvény elemzés - finviz.com
Weibo részvény elemzés – finviz.com

A cég pénzügyei a Twitterrel ellentétben hamarosan stabilan pluszban fognak alakulni. Átlendült nyereségbe, ami figyelemre méltó.

Weibo pénzügyi adat - google finance
Weibo pénzügyi adat – google finance

Forrás: Techcrunch

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!