Az Apple-nek van 261 milliárd dollárja a bankszámláján. Nincs mitől félnie, bebetonozta magát.

Már 10 éve, hogy megjelent az első iPhone a mobilpiacon. Azóta 1,2 milliárd darabot adtak el a készülékből (minden típust belevéve). Nem is véletlen tehát, hogy 261 milliárd dollár van a cég bankszámláján, ami valójában csak ott csücsül. Mik a legfontosabb hírek az Apple-ről?

  • A cég piaci kapitalizációja elérte a 830 milliárd dollárt
  • 41 millió iPhone-t adott el a második negyedévben
  • 1,2 milliárd telefont adtak el már az elmúlt 10 évben
  • még minden az iPhone 8 érkezésével. Várhatóan a 10 éves jubileumi telefon szeptemberben érkezik.
  • A második negyedévben az iPadekből 11,42 millió darabot adott el az Apple, ami jobb, mint az előző negyedévi adat, míg a Mac laptopok értékesítése kicsit visszaesett (4,29 millió darab). (Forrás: Origo.hu)
  • még mindig nem magas a PE rátája a cégnek. Vagyis hosszú távon még mindig jó vétel lehet a részvény.

applereszveny

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz az Apple részvénnyel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!