Az arannyal tudod legjobban meglovagolni a BREXITet

Már egy cikket olvashattál a Minneren a Brexittel kapcsolatban, ott felsoroltam, milyen lehetőséged lehet megfogni a nagy mozgást. Természetesen a szavazás (Egyesült Királyság kilép e az EU-ból) eredményhirdetését követően (vagy részeredmények bejelentését követően) fog nagyobb mozgást végezni a legtöbb instrumentum. Az árfolyam csütörtökön este és pénteken hajnalban nagyon hektikus lehet, és lehet, hogy hiába találtad el a jó irányt, közben kényszerülsz kiszállásra. Nézzük milyen lehetőséged van, hogy alacsonyabb kockázattal nyerjél a BREXIT-en.

Arany – kis kockázat, nagy nyereség

Az arany árfolyama a dollárral és az euróval szemben is emelkedett a britek EU-ból való kilépésének hírére. Sokan menekülő befektetésnek használják most az aranyat, mivel egy esetleges kilépés nagyban gyengíteni fogja a fontot, illetve a tőzsde indexekben is nagy mozgásokat hozhat. Tudod miért jó befektetés az arany? 

Akik most vesznek aranyat (spekulációs céllal, vagy azért mert menekülő befektetésként tekintenek rá), nem fogják (vagyis többségük) eladogatni az aranyukat, bármi is legyen az eredménye a szavazásnak. Mondok egy jobb magyarázatot.

a, Ha a csütörtöki szavazás eredménye az lesz, hogy kilép Nagy-Britannia az EU-ból, akkor az arany árfolyama 5-20%-ot fog emelkedni. Tehát sokat nyert az, aki aranyba fektetett.
b, Ha a szavazás eredménye az lesz, hogy benn maradnak az EU-ban. Akkor a többség nem fog megszabadulni az aranytól, így nem esik be olyan nagy arányban az arany, mint ahogy emelkedne a fenti esetben. Hosszú távon egyébként is érdemes tartani az aranyat, de így a kockázat csak 5-10% maximum a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Azaz a kockázat/nyereség arányunk ebben az esetben a legjobb. Ilyen egyszerű.

A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!
Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az arannyal.
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Forrás: atsbullion.com

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek