KezdőlapTőzsdeAz arannyal tudod legjobban meglovagolni a BREXITet

Az arannyal tudod legjobban meglovagolni a BREXITet

-

Már egy cikket olvashattál a Minneren a Brexittel kapcsolatban, ott felsoroltam, milyen lehetőséged lehet megfogni a nagy mozgást. Természetesen a szavazás (Egyesült Királyság kilép e az EU-ból) eredményhirdetését követően (vagy részeredmények bejelentését követően) fog nagyobb mozgást végezni a legtöbb instrumentum. Az árfolyam csütörtökön este és pénteken hajnalban nagyon hektikus lehet, és lehet, hogy hiába találtad el a jó irányt, közben kényszerülsz kiszállásra. Nézzük milyen lehetőséged van, hogy alacsonyabb kockázattal nyerjél a BREXIT-en.

Arany – kis kockázat, nagy nyereség

Az arany árfolyama a dollárral és az euróval szemben is emelkedett a britek EU-ból való kilépésének hírére. Sokan menekülő befektetésnek használják most az aranyat, mivel egy esetleges kilépés nagyban gyengíteni fogja a fontot, illetve a tőzsde indexekben is nagy mozgásokat hozhat. Tudod miért jó befektetés az arany? 

Akik most vesznek aranyat (spekulációs céllal, vagy azért mert menekülő befektetésként tekintenek rá), nem fogják (vagyis többségük) eladogatni az aranyukat, bármi is legyen az eredménye a szavazásnak. Mondok egy jobb magyarázatot.

a, Ha a csütörtöki szavazás eredménye az lesz, hogy kilép Nagy-Britannia az EU-ból, akkor az arany árfolyama 5-20%-ot fog emelkedni. Tehát sokat nyert az, aki aranyba fektetett.
b, Ha a szavazás eredménye az lesz, hogy benn maradnak az EU-ban. Akkor a többség nem fog megszabadulni az aranytól, így nem esik be olyan nagy arányban az arany, mint ahogy emelkedne a fenti esetben. Hosszú távon egyébként is érdemes tartani az aranyat, de így a kockázat csak 5-10% maximum a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Azaz a kockázat/nyereség arányunk ebben az esetben a legjobb. Ilyen egyszerű.

A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!
Arany elemzés – A grafikont a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred!

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az arannyal.
[sam_ad id=”116″ codes=”true”]

Forrás: atsbullion.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek