péntek, január 15, 2021

Az augusztus 27-i találkozón a Barking ellopta a showt

Az augusztusi Minneres találkozón a mobilapplikációké volt a fő szerep. Ha az ingyenes hideghívás oktatást is beleszámítjuk, ez volt az 5. Minneres találkozó! Mindenki kikérte a kávéját, üdítőjét, majd el is kezdődött a kicsit kötetlenebb beszélgetés, már-már kerekasztal beszélgetésnek is hívhatjuk. Mikor, milyen mobilappliációt fejlessz, ezt hogyan tudod megtenni, mit kérdezz a fejlesztőtől, mennyibe kerül…? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgattak a meghívott szakértők.

Erről hamarosan egy cikk is megjelenik a Minneren, amolyan vázlata lesz az átbeszélt témáknak. Köszönjük a sok-sok szakmai választ a Mobilweekendtől Somogyi Róbertnek (Somának), és az Xdroidtól Mándó Gergőnek. A közönség elég aktív volt, rengeteg kérdést feltettek. Sőt az utána következő kis szünetben még kapcsolatépítésre is ki tudtátok használni az időt. És utána jöttek a Barkingosok. Meg is lepődtem hirtelen mennyire népszerűek lettek (ilyen érdeklődésre nem számítottam, számítottunk). Nem is véletlen, a parkolás app érdekelte a közönséget, és még a mobilapp marketingről is beszéltek, a hazai bevezetésről, tyúk és tojás problémáról … és így tovább.  Szereztek is több új felhasználót, és értékes tapasztalataikat is megosztották. Az is lehetne a mottójuk, hogy: Parkolj olcsón, vagy add bérbe a parkolód és keress pénzt! Kattints ide! 

Kérdés!
Küldd el chatüzenetben a Minneren keresztül, hogy téged milyen téma érdekel! Mi legyen az elkövetkező Minneres találkozók témája?

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek