Az egyik legnagyobb fegyvergyártó még a Pakisztáni rendőröket is megkente

A Smith&Wesson amerikai székhelyű fegyvergyártó vállalat a feltételezések szerint Pakisztánban, Indonéziában és más országokban (Közel-Kelet, arab országok) is magas pozícióban lévő tisztségviselőket kent meg. A cég ugyan elismerte, hogy adott “ösztönző” ajándékokat, de konkrét esteteket nem vallott be, inkább elfogadta a 2 millió dolláros büntetést. Egyes értesülések szerint Pakisztánban körülbelül 11 ezer dollár értékű fegyvert adtak ajándékba, hogy őket válasszák majd a rendőrségi fegyverek vásárlásánál.

Az amerikai tőzsde felügyelet szerint ez volt az egyetlen ahol bizonyítható volt, de feltételezésük szerint Nepálban, Bangladesben, Törökországban, és Indonéziában is hasonló esetek lehettek. Persze mondhatjuk, hogy tényleg ez valamennyire megvesztegetésnek tűnik, az  is tény, hogy azért ezekben az országokban elég magas a korrupció. Véleményem szerint ez a kis hír nem fogja befolyásolni a Smith&Wesson cég eredményeit és megítélését.

Az Egyesült Államok még mindig fő piacuk, ott az utóbbi években a fegyvertartás korlátozása miatt több vásárlójuk volt, de ahogy lecsillapodtak a kedélyek az árbevétel is csökkenni kezdett, és a cég előrejelzését is csökkentette.

Az árfolyam nagyon jól alakul jelenleg a mi szempontunkból. Határon mozog most, ha újra elindul felfelé és átlépi a 15 dolláros árat, akkor 18 dollárig is felmehet ebben a csatornában. Ha viszont tartósan a csatorna alatt marad, akkor esésről beszélhetünk. Legfrissebb várakozások szerint 18 dollár fölé várják az amerikai elemzők.
wesson_juli

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)