szombat, január 16, 2021

Az elúszott 100%-os hozam

Ma ebből a cikkből picit tanulsz is, szóval érdemes elolvasnod. Tegnap ment tőzsdére az Etsy, ami kézműves termékek online kereskedelmével foglalkozik. De nem szeretem már ezt kézműves szót, itthon eléggé elcsépelt. Erről a részvénykibocsátásról azért sem írtam, mert nem annyira populáris cégről beszélünk, nem annyira kiemelkedő, és szerintem kockázatos is.

Tegnap viszont tőzsdére ment, és a kibocsátási árat jóval felülteljesítette. Elvileg simán 100%-ot lehetett nyerni rajta. Érkezett is rá askfm kérdés az oldalamon (alul a képen a piros keretes kérdés volt az első etsy-s kérdés,) hogy

etsykommentaskfm

De ez tévhit, hiszen a kibocsátási áron mi nem tudtunk venni. Azon az áron vagyis a 16 dolláros kibocsátási áron csak a kibocsátásban résztvevő brókercégek révén lehet résztvenni, de az is nehézkes. (Pl. Norbi részvénynél is lehetett alacsonyabb áron venni, vagy anno a CIG részvénynél, csak hogy magyar példát is írjak,) Szóval így marad nekünk a nyitó ár utáni kereskedés. Ami viszont a 16 dollár felett nyitott, 31 dolláron, ami igaz, hogy közel 100% hozam, de ezt mi eleve el se érhettük volna. Utána a részvény be is esett, így nézve nem úszott el semmi lehetőség, hiszen nem is volt lehetőség. Nem véletlen, hogy nem írtam róla, nem éreztem akkora potenciált a cégben, véleményem szerint ilyen áron pedig már nagyon túlértékelt. Árfolyam esésre viszont nem spekulálnék erre a részvényre, inkább maradjunk távol tőle, sok részvény van.

Na de nézzük a Godaddy részvényt, hiszen a short, vagyis eladási pozícióm egyre jobb helyzetben van, szép kis profit van már rajt.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek