KezdőlapTőzsdeAz elúszott 100%-os hozam

Az elúszott 100%-os hozam

-

Ma ebből a cikkből picit tanulsz is, szóval érdemes elolvasnod. Tegnap ment tőzsdére az Etsy, ami kézműves termékek online kereskedelmével foglalkozik. De nem szeretem már ezt kézműves szót, itthon eléggé elcsépelt. Erről a részvénykibocsátásról azért sem írtam, mert nem annyira populáris cégről beszélünk, nem annyira kiemelkedő, és szerintem kockázatos is.

Tegnap viszont tőzsdére ment, és a kibocsátási árat jóval felülteljesítette. Elvileg simán 100%-ot lehetett nyerni rajta. Érkezett is rá askfm kérdés az oldalamon (alul a képen a piros keretes kérdés volt az első etsy-s kérdés,) hogy

etsykommentaskfm

De ez tévhit, hiszen a kibocsátási áron mi nem tudtunk venni. Azon az áron vagyis a 16 dolláros kibocsátási áron csak a kibocsátásban résztvevő brókercégek révén lehet résztvenni, de az is nehézkes. (Pl. Norbi részvénynél is lehetett alacsonyabb áron venni, vagy anno a CIG részvénynél, csak hogy magyar példát is írjak,) Szóval így marad nekünk a nyitó ár utáni kereskedés. Ami viszont a 16 dollár felett nyitott, 31 dolláron, ami igaz, hogy közel 100% hozam, de ezt mi eleve el se érhettük volna. Utána a részvény be is esett, így nézve nem úszott el semmi lehetőség, hiszen nem is volt lehetőség. Nem véletlen, hogy nem írtam róla, nem éreztem akkora potenciált a cégben, véleményem szerint ilyen áron pedig már nagyon túlértékelt. Árfolyam esésre viszont nem spekulálnék erre a részvényre, inkább maradjunk távol tőle, sok részvény van.

Na de nézzük a Godaddy részvényt, hiszen a short, vagyis eladási pozícióm egyre jobb helyzetben van, szép kis profit van már rajt.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek