Az éves hozamok karácsonyfája

Na, ez az a grafikon, amit érdemes megnézni mindenkinek. Összegyűjtötték közel 200 évre visszamenőleg az amerikai tőzsde éves változását. Majd ezt egy grafikonon ábrázolva egy karácsonyfát kapunk. Persze ez nem meglepő, az eloszlás miatt ezt kellett, hogy kapjuk. 1825-től látható a képen az, hogy milyen %-os változást tudott felmutatni az amerikai tőzsde adott évben.

És mit is látunk az ábra bal oldalán? Azt, hogy 1825 óta éves viszonylatban 71%-ban emelkedtek a részvények, míg (csupán) 29%-ban csökkentek. A 2014-es év is valószínűleg a pozitív oldalra fog kerülni (nem gondoljuk, hogy addig közbe jönne egy nagy csökkenés).

Sterne Agee, Roger G. Ibbotson, Value Square Asset Management and Yale University
Forrás: Sterne Agee, Roger G. Ibbotson, Value Square Asset Management and Yale University

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Olvasd továbbra is a Minnert, reméljük megkedvelted már a tőzsdét.

Ezeket is olvasd el:
Az aranynál is jobb az Apple, Microsoft, vagy a McDonald’s?
Coca Cola, McDonald’s, Nokia….soroljam miből maradsz ki?
Az évtized üzlete? Vagy nem?

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!