KezdőlapTőzsdeAz éves hozamok karácsonyfája

Az éves hozamok karácsonyfája

-

Na, ez az a grafikon, amit érdemes megnézni mindenkinek. Összegyűjtötték közel 200 évre visszamenőleg az amerikai tőzsde éves változását. Majd ezt egy grafikonon ábrázolva egy karácsonyfát kapunk. Persze ez nem meglepő, az eloszlás miatt ezt kellett, hogy kapjuk. 1825-től látható a képen az, hogy milyen %-os változást tudott felmutatni az amerikai tőzsde adott évben.

És mit is látunk az ábra bal oldalán? Azt, hogy 1825 óta éves viszonylatban 71%-ban emelkedtek a részvények, míg (csupán) 29%-ban csökkentek. A 2014-es év is valószínűleg a pozitív oldalra fog kerülni (nem gondoljuk, hogy addig közbe jönne egy nagy csökkenés).

Sterne Agee, Roger G. Ibbotson, Value Square Asset Management and Yale University
Forrás: Sterne Agee, Roger G. Ibbotson, Value Square Asset Management and Yale University

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
Olvasd továbbra is a Minnert, reméljük megkedvelted már a tőzsdét.

Ezeket is olvasd el:
Az aranynál is jobb az Apple, Microsoft, vagy a McDonald’s?
Coca Cola, McDonald’s, Nokia….soroljam miből maradsz ki?
Az évtized üzlete? Vagy nem?

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek