Az IBM BIG Data számítógépe egy applikáción keresztül mondja meg, mit vegyél karácsonyra

Az IBM-nek vagy egy csúcszámítógépe, ami a Big Data-t kihasználva eddig is több trendet előre tudott jelezni, ami kihatott az IBM számítástechnikai fejlesztéseire. Most a cég elindított egy applikációt, ami nekünk segít a karácsonyi ajándékötletekben.

Az IBM Watson Trend applikáció (sajnos csak iPhonera érhető el) elemzi a környezetedben is megtalálható blogokat, ismerőseid posztjait, fórumok beszélgetését. Ezeket az adatokat feldolgozza, és kitalálja melyik termék lesz az, ami most trendi, amit érdemes vásárolni.

Az én big datám  (agyam) azt mondja, hogy itthon még mindig a kávéfőző, laptop lesz a sláger.  A TV és a mobil szintúgy. Magyarországon az okosóra és egyéb ilyen hülyeségek nem kerülnek középpontba.

Szerinted? (Nézz fel a Minner Facebookjára és kommentelj!)

Forrás: IBM

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!