Az időmenedzsmenten is múlik a siker – Hidd el, én tudom :)

Két előadást is tart gyors egymásutánban a világ talán legnépszerűbb időmenedzsment guruja, David Allen. A világhírű amerikai író és személyes hatékonyság tanácsadó könyvének magyarországi megjelenése alkalmából érkezett a fővárosba. A könyv bemutatójára azonnal elkeltek a jegyek, így egy ráadás időpontot is be kellett tervezni a programba.

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy David Allent Magyarországon köszönhetjük, mert általában elég nehéz rávenni, hogy nagyobb külföldi utakat illesszen be a naptárába” – mondja el a látogatással kapcsolatban Hamar Domonkos, a módszer egyetlen, nemzetközileg minősített hazai partnercégének alapítója. A Hamar Productivity Consulting vezetője még 2013-ban kereste meg David Allent, hogy az általa megalkotott „Getting Things Done” (GTD) módszer hazai licenszjogát megkaphassa. Közel másfél éves egyeztetés után sikerült megállapodniuk, azóta pedig itthon is a legnagyobb cégek tanulják és alkalmazzák a hatékony időgazdálkodás új módszertanát.

„A legtöbben úgy érzik, hogy folyamatos időhiányban szenvednek, sem a munkára, sem a magánéletre nem tudnak annyi időt és energiát fordítani, amennyit szeretnének. A kapkodás és az időnyomás stresszt okoz, amitől persze a hatékonyságunk is csökken, ez pedig már egy ördögi kört jelent” – magyarázza a módszer kiindulópontjával kapcsolatban Hamar Domonkos. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy a legnagyobb problémát valójában nem is az időhiány okozza, hanem az, hogy nem látjuk tisztán a feladatokat és nem határozzuk meg pontosan az elvégzésükhöz szükséges lépéseket. „A GTD módszer abban segít, hogy a gondolataink között is rendet tegyünk, és radikálisan megnöveljük a személyes hatékonyságunkat, stresszmentesen, célorientáltan és határidőre végezzünk el minden kitűzött feladatot” – mutat rá David Allen egyedülálló módszertanával kapcsolatban Hamar Domonkos.

David Allen néhány napos budapesti tartózkodása alatt november 9-én részt vett könyve átdolgozott és kibővített kiadásának bemutatóján a Budapest Music Centerben, ahol egyúttal szó esett elménk tehermentesítésére, belső feszültségeink csökkentéséről szolgáló technikákról is. November 11-én pedig előadást tart a Personal Hungary rendezvényen, „Getting Things Done – Stresszmentes hatékonyságnövelés a gyakorlatban címmel.

 

Mi az a GTD® módszer?

A Getting Things Done (GTD) módszer alapján könnyen elsajátíthatjuk azokat az új gondolkodásmódokat és mentális készségeket, amelyekre a mai, egyszerre sok feladat végzését megkövetelő világban szükségünk van. A módszert mára világszerte cégek és magánszemélyek is sikerrel alkalmazzák. Olyan különböző területen dolgozó multinacionális vállalatok használják, mint például a Siemens, a Nestlé vagy a Morgan Stanley, Magyarországon pedig a Prezi, a Ustream, a LogMeIn, a Fundamenta, az Ericsson és a Randstadt. A módszert Wired magazin az információs kor vallásának nevezte.

Ki az a David Allen?
Személyes hatékonyság coach, bestseller író. Az általa kidolgozott módszer több évtizedes kutatói munkája és szakmai tapasztalata alapján vált világhírűvé, mert számtalan túlterhelt embernek segített már abban, hogy belső feszültségek nélkül, önbizalommal és valóban hatékonyan oldja meg végtelennek tűnő feladatait. Több multinacionális cégnél és nemzetközi szervezetnél dolgozott már tanácsadóként. Évente több ezer vállalatvezetőnek és magánembernek tart szemináriumokat és tréningeket. Cikkei sorra jelennek meg a Fast Company, a Fortune, a Los Angeles Times, a The New York Times, a The Wall Street Journal hasábjain. Könyve eddig 30 országban több mint 2 millió példányban jelent meg. Jelenleg Amszterdamban él.

Ők foglalkoznak idehaza a módszerrel: A Hamar Productivity Consulting

A Hamar Productivity Consulting a Getting Things Done (GTD) módszer egyetlen, nemzetközileg minősített magyarországi partnere. A GTD metodikával, a kapcsolódó termékekkel, szolgáltatásokkal menedzselik azt a folyamatot, amelynek következményeként egyének, szervezetek megvalósíthatják a stresszmentes eredményesség művészetét akár a személyes, akár az üzleti életben. A céget Hamar Domonkos alapította 2014-ben és olyan cégekkel dolgoznak máris együtt, mint a Prezi, Unilever, LogMeIn, Sberbank, GE, Bayer vagy a Fundamenta

A könyvet én is be fogom szerzeni, mert látom, hogy szükség van rá a vállalkozásomban.

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!